Korunovační klenoty: Přijďte si prohlédnout poklad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Korunovační klenoty: Přijďte si prohlédnout poklad!

České korunovační klenoty ,  výstava ,  Praha Hradčany
České korunovační klenoty , výstava , Praha Hradčany (Jindřich Mynařík / Blesk)

Po pěti letech je na Pražském hradě opět k vidění náš nejcennější poklad – korunovační klenoty. Výstava začíná v pátek 10. května a potrvá do 19. května. Vstup je zdarma, ale připravte se na hodiny čekání!

Jen při výjimečných příležitostech – takové bylo přání Karla IV. na používání svatováclavské koruny, kterou nechal v roce 1346 zhotovit při příležitosti své korunovace českým králem. Korunu později doplnilo ještě královské žezlo, jablko a korunovační plášť. Vše dohromady tvoří korunovační klenoty nevyčíslitelné hodnoty. Letos dal k výstavě »povel« prezident Miloš Zeman v souvislosti se svým zvolením.

Co byste měli vědět

✔ Kdy přijít: Denní kapacita je pět tisíc návštěvníků, ta bude naplněna podle zkušeností z minulých výstav zhruba kolem poledne nebo v momentě zaplnění prostor Jižních zahrad. Čekací doba se odhaduje na 4 až 5 hodin. Vozíčkáři budou odbaveni přednostně, dětské kočárky mají vjezd zakázán.

✔ Jak dlouho trvá: 10. až 19. května, od 9 do 18 hodin.

✔ Kudy přijít: Od Starých zámeckých schodů přes Jižní zahrady Pražského hradu.

✔ Vstupné: Zdarma.

Přečtěte si
hufnagll
13. 5. 2013 • 16:05

Korunovační klenoty jsou náš nejcenější poklad ale v té místnosti mě něco chybí.Stará Štrougalka,národní poklad,ta tam taky má sedět.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.