Nová lékařská studie: Aspirin prodlužuje život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nová lékařská studie: Aspirin prodlužuje život!

Fotografie
Fotografie (internal)

Už více než sto let pomáhá lidem od bolestí, zánětů a poradí si i s horečkou. To je aspirin! Bostonští lékaři nyní přišli se studií, která tvrdí, že tento bílý prášek funguje i jako prevence některých druhů rakoviny. Prodlužuje tedy život, ale pozor! Má to i pár »háčků«!

Koncem 80. let už lékaři zjistili, že aspirin chrání před infarktem. Poslední dobou přicházejí s dalšími a dalšími studiemi, které potvrzují, že aspirin snižuje riziko vzniku nádorů některých rakovin – především se jedná o střeva a konečník.

Studie britských lékařů uvádí, že užívání aspirinu snižuje riziko až o 60 procent!
Pravidelné užívání aspirinu se lidem ale nemusí nakonec vyplatit.
„V důsledku působení kyseliny acetylsalycilové hrozí riziko vzniku žaludečních vředů či krvácení do žaludku anebo dokonce do mozku,“ informoval o možné »škodlivosti« aspirinu profesor Sir John Burns z Newcastle University, která s podobnou studií přišla před časem.

Tento bílý prášek, který má lidem údajně prodlužovat život, ale také například zeslabuje účinky prášků na vysoký tlak! Aspirinu by se pak měly vyhnout obloukem děti, může totiž u nich způsobit vzácný, ale smrtící, Reyův syndrom. Tak pozor na něj!


 


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.