Záchranáři hledají Vendulku (5), jejího tátu a kamaráda: Utonuli v řece? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Záchranáři hledají Vendulku (5), jejího tátu a kamaráda: Utonuli v řece?

Po zmizelé trojici včera pátrali desítky hasičů, policistů a potápěčů.
Po zmizelé trojici včera pátrali desítky hasičů, policistů a potápěčů. (Ondřej Požár / Blesk)

Zoufalství propadají příbuzní malé Vendulky (5) z Petrova, jejího táty a otcova kamaráda ze Sudoměřic na Hodonínsku. Bojí se, že utonuli. Všichni tři si na první májový den vyrazili v půjčené loďce na zahajovací plavbu letošní plavební sezóny na Baťově kanálu. Už se nevrátili.

Utonuli? Nebo jim jen loď uplavala a oni si ještě užívají společné chvíle v přírodě? Je také možné, že člun použil někdo jiný. Zatím je jisté jen to, že se z výletu nevrátili a převrácený člun se podle mluvčí Povodí Moravy Gabriely Tomíčkové našel v lokalitě u Osypaných břehů. Po trojici pátrají od středečního večera desítky policistů, hasičů a potápěčů.

„Tatínek Vendulky je vášnivý rybář. Děvčátko mělo v září nastoupit do první třídy,“ prozradila Aha! starostka Petrova Eva Mlýnková. Rodiče Vendulky jsou údajně v rozvodovém řízení. Holčička prý nyní žije právě s tatínkem. I když stále existuje možnost, že žijí, policie po nich pátrá jako po utonulých s pomocí člunů a potápěčů na řece Moravě na obou březích toku. Hledání včera ztěžoval vytrvalý déšť.

„Pokud si udělali jen neplánovanou přestávku, měli by co nejdříve kontaktovat své blízké, nebo dát o sobě vědět policii,“ říká policejní mluvčí Petr Zámečník.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.