Matka 3 dětí Renáta: Přítel ji mlátil a vyštval z jejího bytu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Matka 3 dětí Renáta: Přítel ji mlátil a vyštval z jejího bytu!

Renáta je matkou tří dětí a už více než tři roky zažívá teror od svého bývalého druha. Jedinou její nadějí je, že si rozhovory nahrává na mobil.
Renáta je matkou tří dětí a už více než tři roky zažívá teror od svého bývalého druha. Jedinou její nadějí je, že si rozhovory nahrává na mobil. (Aha! - Ivana Žáková)

Peklo na zemi prožívá matka tří dětí z Havířova. Renáta (42) se stala obětí stalkingu, nebezpečného pronásledování ze strany svého druha (31) ze Slovenska. S ním má dvě dcerky (4 a 6). Žena se brání, jak se dá, ale nikdo jí zatím nepomohl.

První velkou chybu udělala, když cizinecké policii podepsala papír, že souhlasí s tím, aby se Slovák Miroslav zdržoval v jejím bytě. „Tehdy jsem netušila, že se to u cizinců posuzuje jako trvalé bydliště, a už jsem ho neměla šanci vystěhovat,“ vzpomíná Renáta. Dalším krokem vedle bylo, že půjčky nechala napsat na sebe, protože Miroslav bez českého občanství je nemohl dostat.

Útěk z bytu
Zpočátku hezký vztah se po narození dětí změnil v peklo. „Znal jen alkohol a automaty, kašlal na práci i rodinu a půjčoval si peníze. Vyštval i mého staršího syna z bytu. Bil mě, měla jsem i zašitou hlavu a věčně podlitiny,“ přiznala žena. „Když jsem volala policii, byla jsem to nakonec já, kdo z bytu musel o půlnoci i s dětmi odejít. Odmítli ho sebrat,“ vybavuje si kruté okamžiky Renáta.

Nezbylo jí nic jiného, než vlastní byt opustit a odejít do podnájmu. I tak si ji našel a teror pokračoval. „Jednoho dne na nás vzal nůž a synovi ho držel pod krkem. Dostal rok podmínku. Nikdo ale neřešil, aby dostal zákaz se k mému bytu přiblížit,“ popisuje. Přestože tehdy soužití s Miroslavem ukončila, pro něj vztah neskončil. Bývalou družku začal psychicky ničit. Chodili jí výhrůžné SMS.

Exekutoři v patách
Nejhorší pro ni je, když vyhrůžky směřují přes její rodinu. „Píše, že když můj táta dostane infarkt a zdechne, tak za to můžu jedině já, protože mu domů přijdou exekutoři a on to nepřežije,“ líčí. Právě přes exekutory ji má druh v hrsti, protože i dluhy, co nadělal, musí splácet ona. Pomoc policie se dosud nedočkala. „Jedinou mojí šancí nyní je nahrávat si výhrůžné rozhovory a schovávat esemesky,“ dodává zoufalá matka.

Autor:  iža

Přečtěte si
hrabenkaostrovinova
15. 9. 2013 • 11:05

Ano psychické poruchy se vyvíjejí a časem je to obvykle stále horší.

hrabenkaostrovinova
15. 9. 2013 • 11:04

Jsme tady stále v+tší a větší džungle. Kdy už bude v pořádku právní systém, aby nedocházelo k jakékoliv formě násilí a šikany? zatím jsou některé isntituce spíše nápomocny agresorům.

tajna1509
30. 4. 2013 • 23:40

policiste

tajna1509
30. 4. 2013 • 23:39

to jsou havirovsti piliciste - kamaradky se zeptali jestli nejakymi hloupymi recmi muzicka nahodou nevyprokovala - taky dobry ne ??? ona i dcera byly cele modre jak je muzicek a zaroven tatinek zbil

catherin4
30. 4. 2013 • 16:54

ona nepotrebuje peniaze ale pokoj od toho psychopata. a to, co sa z neho vykluje nemohla na zaciatku vediet, vtedy sa spraval urcite uplne inak, ako vsetci jemu podobni.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.