Rychlostudent Jiří Matěj Brůna (29): Za 7 let získal 6 titulů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rychlostudent Jiří Matěj Brůna (29): Za 7 let získal 6 titulů!

SuperStudent Jiří Matěj Brůna
SuperStudent Jiří Matěj Brůna (Aha! - Zbyněk Pecák)

Tak tenhle mladík splňuje sny a představy většiny rodičů. V letech 2006 až 2013 totiž vystudoval šest různých oborů na šesti školách. Devětadvacetiletý Jiří Matěj Brůna z Prahy se tak může pyšnit tituly: Ing, Bc. DiS., C.M., MBA, MSc. A pozor, všechny zkoušky složil hned na první pokus. Stal se tak oficiálním rekordmanem! Agentura Dobrý den v Pelhřimově ho zaregistrovala za nejvíce vystudovaných vysokých škol v nejkratší době.

Žádný Hujer ani Mazánek…

No není to krásné? A pozor těmito tituly to nekončí. „Teď jsem si podal přihláška na Univerzitu Komenského do Bratislavy. Chtěl bych si tam udělat doktorát,“ uvedl Jirka. „Ale to už bude určitě poslední škola,“ dodal s úsměvem.

Ale pojďme pěkně od začátku. Pokud si myslíte, že byl odmalička cílevědomý žák, šprt, takový Hujer, nebo chcete-li Mazánek, tak se pletete. „Když jsem šel do první třídy, špatně jsem se naučil držet tužku, paní učitelka z toho byla nešťastná, toho zlozvyku jsem se dodnes nezbavil. Také čtení mi dělalo problémy,“ uvedl. „Na zakládce jsem měl »samé« jen do třetí, čtvrté třídy. Pak to bylo vždycky minimálně čtyři, pět, dvojek… Ale mě to tehdy úplně stačilo,“ prozradil věčný student s tím, že žádný svatoušek nebyl. „Na vysvědčení jsem měl i nějaké neomluvené hodiny. I školní důtky tam byly,“ pokrčil rameny.

Největší peklo? Sedět v dřevěných lavicích

Zlom nastal až na střední škole. „Chodil jsem na obchodní akademii, kde se mi moc líbilo. Tam jsem získal pozitivní vztah ke vzdělání,“ objasnil Jiří. „Že bych ale vystudoval tolik škol a ve studiu pokračoval tolik let, to v plánu vůbec nebylo. Prostě mě to chytlo.“

Jak sám přiznává, patří k těm šťastnějším, kterým učení dobře leze do hlavy. „Mám dobrou paměť, žádné jiné fígle v tom nejsou,“ dodal s úsměvem. Během sedmi let, co vystudoval šest oborů se učil v průměru pět až deset hodin týdně. „Ze všeho nejhorší ale pro mě bylo vydržet sedět na přednáškách od devíti do pěti odpoledne. Ty dřevěné lavice totiž nejsou úplně nejpohodlnější. A také koncentrace se po těch dlouhých hodinách vytrácí.“


Vysněná práce? Ve škole…

Na studia si vydělává tím, že chodí na brigády. „Přece si nebudu říkat o peníze rodičům… Dělal jsem už všechno možné, na leasingu jedné automobilky, průzkumy veřejného mínění, rozdával letáky. Nebojím se žádné práce, klidně půjde mýt i nádobí,“ prohlásil Brůna. „Naši jsou rádi, že studuju, ale že by na mě kvůli tomu byli nějak hrdí nebo tak, to ne. Nepřeceňují to.“

O tom, co by jednou chtěl dělat má už ale jasno. „Táhnete mě to ke vzdělání. Bavilo by mě podílet se na rozvoji nějaké menší střední nebo vysoké školy, kde bych uplatnil manažerské schopnosti,“ uzavřel.





Přečtěte si
hakari.takara
7. 10. 2013 • 14:56

To máte pravdu, když se chlubím diplomy v novinách, tak si dám na tak důležité údaje pozor...

hakari.takara
7. 10. 2013 • 14:56

To máte pravdu, když se chlubím diplomy v novinách, tak si dám na tak důležité údaje pozor...

andrea68
29. 4. 2013 • 14:02

... a ty jsi skončil ve které třídě, asi tak ve 3. a ještě po reparátu? Jak je vidno interpunkce ani správná diakritika ti nic neříkají.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.