Policista zmrzačil školačku - Srazil ji na přechodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Policista zmrzačil školačku - Srazil ji na přechodu

Třináctiletá Linda leží po nehodě v nemocnici.
Třináctiletá Linda leží po nehodě v nemocnici. (pro Aha! – Martin Průša)

Č. BUDĚJOVICE – V noční můru se v pondělí ráno proměnila cesta do školy pro třináctiletou Lindu. Tak jako každý den přecházela na okraji Českých Budějovic rušnou silnici. Zatímco auta na jedné straně vozovky před přechodem zastavila, ve směru do centra jihočeské metropole se přiřítil vůz, který řídil policista v civilu.

Dívku srazil a na kapotě vozu ji vlekl ještě asi 30 metrů. Dívka pak spadla na vozovku.

Zraněná školačka skončila s těžkými zraněními v nemocnici a je po operaci. „Není v ohrožení života, má ale v ruce drát, má vymknuté koleno a několik podlitin a pohmožděnin. Stále je ještě v mírném šoku,“ říká její otec Jiří Janda. Ten je rozčarován chováním policisty, který se rodině ani neomluvil. „Údajně se po srážce choval arogantně, holce nepomohl a on i dopraváci se snažili vinu svalit na Lindu. Že prý chodec nemá absolutní přednost. Což je sice pravda, ale v tomto případě určitě ne, protože auta na druhé straně u přechodu zastavila,“ říká Janda, který bydlí jen sto padesát metrů od přechodu. Byl proto skoro hned na místě nehody.

Zraněná Linda si na momenty události příliš nepamatuje. „Šla jsem po přechodu a najednou jsem cítila náraz a pak už moc nevím. Jen teď mě bolí ta ruka a koleno,“ řekla včera.

Vedení jihočeské policie se k případu vyjadřovat nechce, prý proto, že případ řeší ministerstvo. „Případ převzala komise ministerstva vnitra a vše je ve fázi vyšetřování, proto je předčasné dělat jakékoli závěry,“ řekl mluvčí ministerstva Petr Vorlíček. Rodiče zraněné Lindy teď doufají, že policie nezamete případ pod stůl a řádně jej prošetří.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.