Vesmírná agentura nabízí cestu na Mars za hubičku. "Ale zemřete tam," dodává | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vesmírná agentura nabízí cestu na Mars za hubičku. "Ale zemřete tam," dodává

Fotografie
Fotografie (internal)

Tisíce lidí je schopno obětovat se v zájmu vědy a vyrazit se společností Mars One na rudou planetu. Stačí zaplatit poplatek 38 dolarů, natočit motivační video a doufat, že zrovna vás si společnost vybere na průzkum nové planety.

Po zveřejnění této zprávy se na stránkách firmy začalo objevovat jedno video za druhým, ve kterém dobrovolníci tvrdí, proč právě oni by měli být vybráni pro vesmírný průzkum a následně zemřít na Marsu. Někdo chce reprezentovat náš druh v kosmu, jiný chce letět kvůli vědě a někoho to na Zemi už prostě nebaví.

Podívejte se, jak vypadá náborové video:

Nizozemská vesmírná společnost plánuje start už v roce 2022 a v současné době hledá sponzory. Dobrovolníci stráví ve vesmíru zhruba 7 měsíců a po přistání na Marsu zemřou.

A co na celou věc říká šéf celého projektu Base Lansdorp? „Mám velmi milou přítelkyni, které se tam nechce. Takže nepoletím," svěřil se na tiskové konferenci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.