Domov hrůzy v Červeném Újezdu: Policie vyšetřuje smrt seniora (†66)! Vykašlete se na nás!, běsní majitelka... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Domov hrůzy v Červeném Újezdu: Policie vyšetřuje smrt seniora (†66)! Vykašlete se na nás!, běsní majitelka...

Život v Červeném Újezdu není pro obyvatele domova jednoduchý.
Život v Červeném Újezdu není pro obyvatele domova jednoduchý. (Aha! - Helena Ulrichová, Jana Lacinová)

Nové hrůzy vycházejí napovrch v souvislosti s Domovem na kopci v Červeném Újezdu, který poskytuje služby jako domov důchodců se zvláštním režimem, aniž by k tomu měl oprávnění. Domy, kde přežívá kolem devadesáti starých a nemocných lidí, nejsou zkolaudované. A už se tam smrtelně zranil klient (†66)!

Případ z 20. března vyšetřují kriminalisté. „V areálu došlo k pádu muže ze schodů. Byl převezen do nemocnice, kde zraněním podlehl,“ popsal událost policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že na základě předběžných výsledků soudní pitvy byla vyloučena účast cizí osoby na smrti muže. „Kriminalisté nyní prověřují další okolnosti, za kterých ke zranění a následnému úmrtí došlo,“ dodal policista.


„Já myslela, že vyšetřování je ukončené. Nás nikdo neinformoval, že pokračuje. Byla to nešťastná nehoda,“ míní Lucie Zocherová, jednatelka společnosti a majitelka objektu. „Co do toho šťouráte. Vykašlete se na nás. My se tu staráme o lidi, kteří bez nás skončí na ulici,“ rozčílila se při otázce na kolaudaci budov bývalých kasáren k trvalému bydlení. Posléze dodala, že ji vyřizují.

Lidé v domově údajně trpí hlady, a majitelům jde prý jen o jejich peníze. Úřady domovu již udělily pokutu 250 000 Kč za poskytování sociálních služeb bez povolení, ten se proti ní odvolal.
Máte zkušenost s Domovem na kopci? Napište na aha@ahaonline.cz nebo SMS na číslo 725 929 292




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.