Týrané bratry z Kuřimi smůla neopouští: Otec je zradil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Týrané bratry z Kuřimi smůla neopouští: Otec je zradil!

Radek Coufal na syny Ondřeje a Jakuba kašle.
Radek Coufal na syny Ondřeje a Jakuba kašle. (koláž Ahaonline.cz)

Ondřeje (13) a Jakuba (15), bratry z kuřimské kauzy, které týrala matka Klára Mauerová (37), její sestra Kateřina (39) a jejich známí, svěřil včera soud do péče babičky a dědy z matčiny strany. Otec o ně ztratil zájem!

Ondřej s Jakubem prožili v roce 2007 šílené utrpení, byli svazováni do kozelce, páleni cigaretou... Po odhalení týraní nejdříve pobývali v Klokánku a pak u otce Radka Coufala (44). Ten o ně ale ztratil zájem a tak od léta 2011 žijí u prarodičů, Elišky a Ladislava Mauerových. Ti je také podle rozhodnutí soudu mají vychovávat i nadále.

„Jsme rádi, že bylo rozhodnuto definitivně. Chlapci budou mít radost. Otec je viděl naposledy v červnu 2011,“ uvedla babička Eliška. Otec rozsudek nekomentoval. „V pondělí byl navíc nepravomocně odsouzen podmíněně na šest měsíců za neplacení výživného. Na každého ze synů má měsíčně platit po tisíci korunách, za necelé dva roky na ně ale poslal ani ne deset tisíc,“ řekl deníkiu Aha! obhájce Mauerových Jiří Machourek.

Video se připravuje ...

Navštěvují matku

Oba kluci navštěvují na doporučení psychologů i psychiatrů svoji matku Kláru v opavské věznici. Ta si může o podmíněné propuštění požádat po odsezení dvou třetin devítiletého trestu, tedy už v příštím roce.






Přečtěte si
1pravda1
18. 4. 2013 • 11:06

 tak zrůdné dcery jsou doufám proklepnuti a to pořádně, protože aby dcera i teta týrala brutálním způsobem malé děti a ještě si k tomu přizvali sebranku s klecemi pro psy, kluky pohřbívali, nasadili tam nějakou třicetiletou Aničku, která se vydávala za malé dítě, no myslím, že pořádně vyšetřeno to nebylo a úloha rodičů zrůdných dcer také ne.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.