"Miloši, dostaň mě ven," prosí Kajínek Zemana! Povolí prezident? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

"Miloši, dostaň mě ven," prosí Kajínek Zemana! Povolí prezident?

Kajínkova naděje na milost je stále menší.
Kajínkova naděje na milost je stále menší. (David Malík / Blesk)

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek (52) s žádostí o obnovení procesu u ministra spravedlnosti Pavla Blažka zřejmě ostrouhá. Poslední šancí je tak pro něj prezidentská milost. Zeman ale řekl, že milosti udělovat nebude.

Naděje Jiřího Kajínka, který před lety dostal doživotní trest za dvojnásobnou vraždu a pokus o třetí z roku 1993, na osvobození je stále menší. Kajínek se obrátil na ministerstvo spravedlnosti s žádostí o obnovu procesu. Tam mu však zřejmě vstříc nevyjdou. Ministrovi Blažkovi totiž úředníci, po přezkoumání žádosti, doporučili, aby se Kajínka u Nejvyššího soudu v obnově procesu nezastával. Poslední Kajínkovou štací v tažení za svobodou tak zůstává prezidentská milost.

„Nezbývá mi nic jiného než podat prezidentu republiky novou žádost o milost. Jsem si samozřejmě vědom jeho prohlášení, že milosti udělovat nebude, ovšem pamatuji se i na jeho výrok den po zvolení v tom smyslu, že by měl být Kajínkův proces obnoven,“ řekl serveru novinky.cz Kajínkův právník Tomáš Zejda.



Přečtěte si
rockerkakokina
27. 5. 2013 • 17:04

Boj za Kajínka: Jindřiška Veselá sbírá v Prostějově podpisy! Úterý, 23 Duben, 2013 - 08:30 | Pavla Dočkalová foto: Petici již podepsaly desítky lidí Prostějov – Podruhé v krátké době žádá Jindřiška Veselá z Prostějova milost pro vězněného Jiřího Kajínka. Ve prospěch nejznámějšího českého vězně sepisuje petici a na základě desítek podpisů prostějovských občanů žádá jeho propuštění. „ Dnes mi přišlo z Hradu vyrozumění, že se budou prosbou o milost pro Jiřího Kajínka zabývat a nakládat s údaji dle zákona v plném souladu s právními předpisy,“ říká Veselá. Její přesvědčení a výzvu občanům otiskujeme v plném znění: Vážení občané, Tímto prostřednictvím moc děkuji všem, i za pana Jiřího Kajínka, kteří podepsali PETICI PRO MILOST- OKAMŽITÉ PROPUŠTĚNÍ JIŘÍKA KAJÍNKA Z VĚZENÍ, KDE JE JIŽ NEOPRÁVNĚNĚ DRŽEN!!!! NAPSALA JSEM JIŽ DRUHÝ DOPIS NA HRAD, nynějšímu PANU PREZIDENTOVI ZEMANOVI, /jeden již v únoru na Hrad p.Klausovi , který vůbec neodepsal a arogantně prosbu přešel, pustil si své kamarády…a své potřebné si zaretušoval“/ NYNÍ ALE VĚŘÍM, ŽE PREZIDENT MILOŠ ZEMAN ZMĚNÍ SVOJI TEZI OHLEDNĚ MILOSTI A ŽE JI JIŘÍKOVI KAJÍNKOVI UDĚLÍ. JAK VŠICHNI VÍME, …DŮKAZY, KTERÉ BYLY K PROSPĚCHU JIŘÍKA KAJÍNKA SE „ZÁHADNĚ ZTRATILY“ A RADEK JOHN ANI TY VAJGLY bohužel NENAŠEL – KDE JSOU???... Jde o hodně nespravedlivý přístup justice, potažmo lidí v ní, kteří tuto kauzu odmítavě soudili – viz. Tomáš Bouček a jemu podobní s notnou dávkou AROGANCE!!! A DLE NYNĚJŠÍHO NEJVYŠŠÍHO POLICEJNÍHO PLUKOVNÍKA JAROSLAVA KADEŘÁBKA, KTERÝ, NEŽ JIRKU KAJÍNKA OČERNIL, SDĚLIL, ŽE PÁTEK JE TAKOVÁ MALÁ SOBOTA…TAK NA TO PROSÍM NEZAPOMEŇME!... JIŘÍ KAJÍNEK SI ZA SVÉ CHYBY JIŽ ODSEDĚL SVÉ, TUDÍŽ VE VĚZNÍ NEMÁ CO DĚLAT A MÁ UŽÍVAT SVŮJ PLNOHODNOTNÝ ŽIVOT DLE SVÝCH PŘÁNÍ, BEZ OMEZOVÁNÍ LIDSKÉ DŮSTOJNOSTI, PO KTERÉ, JAK VIDÍME, JE STÁLE ŠLAPÁNO A JE SYSTEMATICKY NIČEN I PO PSYCHICKÉ STRÁNCE – VIZ.JEHO ÚRYVEK z časopisu KRIMI REVUE, kam nedávno začal psát o svém příkoří a neúměrném chování vůči

rockerkakokina
27. 5. 2013 • 17:04

http://***itydenik.cz/obsah/boj-za-kajinka-jindriska-vesela-sbira-v-prostejove-podpisy

mindasek
28. 4. 2013 • 14:12

Tak pan Kajinek by mel dostat milost vzdyt jsou na svete zrudy so si chodi jen tak a pachaji zlo nad zlo jenom tech deti co zabijou a dostavaji za to jen podminky

winterfreshka
16. 4. 2013 • 20:13

Tak jak bývá u žumpního plátku zvykem .Chtěl obnovit proces skrz nejasnosti a tajemna,která se ukázala ve vyšetřování.Jenže přes zainteresované a mafiánce vlaky prostě nejezdí.Dozvěděli bychom se příliš kruté pravdy...  

vuhp
16. 4. 2013 • 13:49

 Bohužel pan Kájínek má špatnou barvu pleti.Kdyby byl tmavší , tak se z lochu dostane, bo jinak by to byl rasismus. Stejně si myslím , že je neviný.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.