Bývalý šéf uměl Sazku podojit: Hušákův plat? 50 milionů! K tomu letadlo, kuchař, auta... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Bývalý šéf uměl Sazku podojit: Hušákův plat? 50 milionů! K tomu letadlo, kuchař, auta...

Fotografie
Fotografie (internal)

Jak vládl Aleš Hušák v loterijním gigantu, který poslal ke dnu? Ukazuje se, že Sazku držel pevnou rukou, kterou ale zastrkoval hlavně do své kapsy. Ročně si totiž přišel až na padesát milionů korun a další miliony točil třeba ve výletech na svou »chalupu« na ostrově Menorka ve Středozemním moři. Teď po něm chtějí téměř miliardu zpět.

Hušák miloval luxus. To nyní potvrdila i žaloba, kterou na něj podal Český svaz tělesné výchovy. Bývalý ředitel totiž podle ní Sazku »dojil« jako smyslů zbavený. A to nejen svým ročním platem, který se v jeho poslední štaci v Sazce došplhal i s odměnami až k závratným padesáti milionům.

Exředitel totiž utrácel peníze společnosti, která šla pomalu ke dnu, za co jen mohl. Rozrůstal se třeba počet sekretářek, přibyl osobní kuchař. K tomu měl k dispozici několik zlatých platebních karet a Sazka platila i jeho přesuny na Menorku, kde má sídlo za zhruba šedesát milionů. Jen v roce 2010 stály tyto přelety – samozřejmě v soukromém tryskáči – Sazku zhruba dva miliony.

Takhle šéf Sazky vysál miliardu:

1734593:gallery:true:true

Marná obrana

Český svaz tělesné výchovy teď na počínání Hušáka podává žalobu. Požaduje téměř miliardu korun za škody, které společnosti způsobil. „Žalovaný 15 let řídil společnost Sazka tak, že žádný z akcionářů ani nikdo z ostatních členů managementu neměl reálnou možnost ovlivnit rozhodování o stavu a řízení společnosti,“ stojí v žalobě, z níž citoval deník Insider. Jenže tomu se Hušák směje a říká, že on postupoval vždy podle zákona, stanov a rozhodnutí valné hromady. A to je zřejmě i pravda. Vedení společnosti totiž údajně Hušákovi odkývalo vše, na co si jen pomyslel. Samozřejmě za odměnu.

 

Autor:  poe

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.