Druhá omluva za popravu Petry (†15)…od rodičů Jakuba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Druhá omluva za popravu Petry (†15)…od rodičů Jakuba!

Jakub D. pomáhal odklidit dívčino tělo.
Jakub D. pomáhal odklidit dívčino tělo. (Foto ČTK – Luboš Pavlíček, Facebook)

Zoufalí rodiče zavražděné školačky Petry (†15), kteří se s dcerou ve středu v Jihlavě v moři slz rozloučili, dostali druhý omluvný dopis. Poté, co jim vyjádřila lítost matka Michala K. (20), který údajně dívku ubil, ozvala se i rodina Jakuba D. (19). Ten podle policie pomáhal vrahům odklidit dívčino tělo.

Nenahraditelnou ztrátu a neskutečnou bolest, kterou nyní prožívají rodiče Petry, vnímá Jakubova rodina jako bolest a ztrátu vlastní. „Také jsme pocítili tu beznaděj, smutek a prázdnotu, když nás při autonehodě navždy opustil náš milovaný syn. Nebylo mu ani sedm let,“ píší. „Tváří v tvář krutému a nesmlouvavému osudu jen matka matce porozumí, jak těžké a bolestivé je navždy se rozloučit s vlastním dítětem. Proto vás snažně prosíme, mějte pochopení pro našeho syna Jakuba,“ stojí v dopise.

Podle pisatelů stál Jakub na rozcestí života a smrti společně s Petrou. „I on se stal obětí,“ vnímá Jakubovu roli v surové vraždě mladíkova rodina. „Byl brutálním způsobem přinucen, aby u hrůzného činu setrval,“ píše.

Co napsala matka Michala

* Zjištěné a zveřejněné okolnosti této vraždy jsou pro mne šokem. Já i celá rodina jsme na pokraji zhroucení.

* Je pro nás nepochopitelné, jak mohlo k takovému činu dojít.

* Nezbývá mi než pokorně přijímat verbální útoky okolí a nenávist národa vůči pachatelům tohoto činu, tedy i vůči mému synovi.

* Do konce života se nezbavím pocitu, že jsem mohla smrti zabránit tím, že by syn žil stále ve společné domácnosti se mnou.

* Bez uklidňujících léků bych nyní nebyla schopna fungovat.

* Prosím vás, abyste touto cestou přijali omluvu naší rodiny.

Petra

Přečtěte si
jity
12. 4. 2013 • 09:28

Jděte s omluvama do zadela a raději zaplaťte holce pohřeb. Rodiče si na to museli půjčit. Vaše omluvy a peníze už jim sice holku nevrátí, ale alespoň by nemuseli mít další starosti s půjčkou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.