»Tarzaní příběh« Mariny děsí i dojímá: Vychovaly ji opice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

»Tarzaní příběh« Mariny děsí i dojímá: Vychovaly ji opice!

Marina je dnes úspěšnou autorkou.
Marina je dnes úspěšnou autorkou. (Profimedia.cz)

Stejně jako Tarzan vyrůstala mezi opicemi v pralese, její příběh je ale dramatičtější. Marinu Chapman (63) totiž z džungle náhodně vysvobodili lovci, kteří ji ale obratem prodali do nevěstince. Marina teď svůj fascinující příběh vydává knižně.

Marina nyní žije jako žena v domácnosti v britském Bradfordu. S napsáním knihy Dívka bez jména jí pomohla její dcera Vanessa.

Autorka jako malé dítě vyrůstala v Kolumbii. Když jí bylo asi pět let, unesli ji neznámí ozbrojenci a později nechali napospas džungli. „Na rodiče si vůbec nepamatuju. Moje první vzpomínka je o tom, že mne někdo vleče lesem a na má ústa tlačí černá ruka, abych nekřičela,“ říká Marina.

Tam by určitě brzy zemřela, kdyby se jí neujalo stádo opic, zřejmě malp kapucínských. Od nich se naučila vše nutné k přežití: jak chytat a holýma rukama zabít menší zvířata a ptáky, jak se schovávat před predátory. Když poprvé spatřila v pralese lidské bytosti, byla nadšená.

Výměna za papouška

Radost ale trvala jen krátce. Lovci ji jako osmiletou prodali do nevěstince v Kolumbii a dostali za ni pestrobarevného papouška. Ve vykřičeném domě dívku mlátili, aby byla po vůli zákazníkům. Marinu ale nikdy nezlomili, a když se naskytla příležitost, v 17 letech utekla. Nějaký čas pak žila na ulici, později si dala jméno Marina Luz a začala sloužit v domácnosti obchodníka. Jakmile to šlo, odcestovala do Anglie. Tam potkala v roce 1977 v kostele jistého Johna Chapmana, kterého si i vzala a má s ním dvě dcery.

Autor:  so

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.