V létě na dovolenou k Jadranu: Zahřejte se při jejím plánování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

V létě na dovolenou k Jadranu: Zahřejte se při jejím plánování!

Dubrovnik je častým cílem turistů z Česka.
Dubrovnik je častým cílem turistů z Česka. (Profimedia.cz)

Nemůžete se dočkat, až se pojedete ohřát v létě na Jadran? Těšte se! Od 1. července bude Chorvatsko součástí Evropské unie, čímž se nám v mnohém uleví. Odpadnou například zdlouhavé celní kontroly. V žádném případě to však neznamená, že teď Chorvaté přepíší i své ceníky. Jak slibují, doprava, ubytování, ani restaurace nezdraží!

Pokud se na cestu k moři vydáte po 1. červenci 2013, poprvé v historii neopustíte území Evropské unie. To pro turisty skýtá řadu výhod, ale i obavy, že ceny přímořských apartmánů i restaurací se „poevropští“. Podle Meri Matešić, generální ředitelky Hlavního úřadu Chorvatského turistického sdružení, se ale turisté skokového zdražení bát rozhodně nemusí.

„Od 1. července dojde k režimu volného pohybu osob, zboží a služeb, což naopak znamená, že odpadnou celní poplatky. Ceníky za dálniční mýtné nebo lodní a trajektovou přepravu stále zůstávají na cenách z loňska,“ uvedla Matešić. Zdražovat údajně není ani potřeba. I když mají Evropané v posledních letech hlouběji do kapsy, na oblíbenou destinaci nazapomněli. Za minulý rok jich dokonce přijelo více než předloni.



Přečtěte si
ivannavratil386
19. 3. 2019 • 23:37

Je super, že je dnes cesta do Chorvatska tak snadná. Pamatuji si když jsme tam jeli někdy před 9 lety a ty fronty na hranicích byly vážně strašné. Letos se tam po dlouhé době chystáme znovu... Teď zrovna se ženou vybíráme jaké si na cestu sjednáme cestovní pojištění... Zatím to ale vidíme na to od https://www.ervpojistovna.cz/

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.