To vás pobaví: Česká výzva k bojkotu zimy je hitem internetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

To vás pobaví: Česká výzva k bojkotu zimy je hitem internetu!

Čechům došla se zimou trpělivost :)
Čechům došla se zimou trpělivost :) (Došlo redakčním mailem)

Letošní dlouhá zima je pro řadu lidí opravdu otravná, únavná a nesnesitelná. Jak už to český národ umí, dokáže s nepřízní osudu bojovat humorem. Vznikla tak výzva k bojkotu zimy, která se šíří jako lavina. Autora bohužel neznáme, výzvu jsme dostali jak do redakční pošty, tak na facebooku z různých stran. Užijte si ji! Tady ji máme v plném znění…

Výzva
Jelikož to venku nevypadá, vyzýváme spoluobčany jak si udělat konečně jaro. Po krátkém zamyšlení nad efektivní realizací bylo navrženo následující:

1) Ti z vás, kteří mají "ptačí" příjmení, popř. jména (např. Špačková, Kavková, Vrabec, Sýkora, Sýkorová, Strnad, Strnadová, Drozd, Drozdová, Jiříček a Jiřička... Sikorovy měkké "i" neomlouvá, gramatika sem, gramatika tam - každý pták dobrý...) vylezou na  nejbližší strom a začnou šveholit, švitořit a štěbetat, a jelikož simulujeme jaro, tak  se samozřejmě za účelem rozmnožování u toho musí tvářit vilně, dámy poodhalí výstřihy, pánové načechrají chocholy, je povoleno stavět hnízda... Přirozeně Vrána, Vránová, Havran, Havranová, Vraný a podobná havěť zavřou zobáky a odtáhnou na sever, třeba lyžovat, to je jedno.

2) Kolegové Suchý, Suchánek, Sušák, Vysušil a jim podobní poberou lopaty, smetáky, vysavače, hadry a fény a začnou odstraňovat sníh a vlhkost, pomůže jim např. Teplý, Teplá.

3) Ti z vás, kteří disponují příjmením typu - Louka, Fiala, či jmény typu Květa, Jiřina, a ojedinělí jedinci jak Petr Klíč apod. se výrazně oblečou, nalíčí a na místech již ošetřených pány Suchým a spol. zahrabou své bosé nohy po kotníky do země, vztyčí paže směrem k nebi a budou se nadále tvářit blaženě.

4) Ježek, Kuře, Zajíc, Králík - vylézt z brlohů, odblešit a rozmnožovat se!!!

5) Ostatní, s nepoužitelnými jmény jako Nykodýmová, Joura, Šilhavá,... se lehce oblečou a za tance Volání jara, začnou zpívat píseň s jarní nebo letní tématikou ( Léto - I.Bartošová, Léto je léto - son of Jamaica- Helena Vondráčková, atp.), choreografie je individuální, zakázány jsou pohyby připomínající sníh, sněžení, vánoční stromek, lyžování, let na lyžích, soba a podobné symboly zimy, počet opakování nejméně 5x denně !

6) Pány a dámy Mrázek, Mrázková, Studený, Studená, Zima, Zíma, Zímová a jim podobné je bohužel nutné obětovat...

Jaru zdar!!!

Znáte lepší fór proti zimě, který by ostatním mohl zlepšit náladu? Pošlete nám ho na napistenam@ahaonline.cz nebo nám ho pošlete na náš Facebook!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.