Pes žije jen díky zdařilé záchranné akci hasičů: Vytáhli ho z ledových ker! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pes žije jen díky zdařilé záchranné akci hasičů: Vytáhli ho z ledových ker!

Hafan kopal zadníma nohama a prosil o pomoc.
Hafan kopal zadníma nohama a prosil o pomoc. (HZS MSK)

V boj o holý život se změnil »výlet« křížence ovčáka, který ucítil stopu a na procházce utekl majiteli. Propadl se do rybníka v Markvartovicích u Opavy.

Na pomoc vyděšenému a promrzlému zvířeti vyrazili hasiči z Hlučína. „Pes čekal na zachránce ve svislé poloze. Předníma nohama se držel nad vodou na křehkém ledu a zadní nohy měl ve vodě,“ uvedl mluvčí severomoravských hasičů Petr Kůdela.

Naštěstí byl poměrně blízko břehu, tak se k němu natáhl jeden z hasičů a vytáhl ho rukama z vody. „Pes byl promrzlý, ale v pořádku odběhl po svých,“ popsal zdařilý konec záchranné akce Kůdela. Hafan prý ani nepoděkoval...


Autor:  kru

Přečtěte si
tenerife
30. 3. 2013 • 13:46

Chudák pejsek, ještě,že to tak dopadlo, ale na vině je majitel pejska,když vím,že je blízko řeka a pes má choutky se brouzdat, tak ho mám vždy na vodítku. Moje sousedka často chodím se svým jezevčíkem k řece, pes má přezdívku ,,Venclovský,, děsně rád se koupe,až se jí to nedávno stalo osudným, pes hupl do vody, byl tam led,nebýt mladíka, který šel kolem,byl by s ním amen,pro psa ochotně vlezl. Pes má po vycházkách k řece ,,navolno,,

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.