To jsou praví hrdinové: Děti, které zachránily životy svým mámám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

To jsou praví hrdinové: Děti, které zachránily životy svým mámám!

Michaela a Dominik si převzali Cenu Salvatora.
Michaela a Dominik si převzali Cenu Salvatora. (Foto Cena Salvatora, ara)

 »Super sílu nepotřebujete, stačí velké srdce!« Takové je motto studentského projektu Cena Salvatora, jehož posláním je ocenit pravé hrdiny, kteří zachraňují životy lidem okolo nás. Letos dostaly cenu i dvě děti, Michaela Křenková (14) a Dominik Bulička (9).

Míša (14) dokázala zastavit krvácení

Při práce na chalupě ve Velkých Karlovicích přejela po nehodě vlečka traktoru nohu mamince Michaely Křenkové (14). Tehdy třináctiletá dívka nezaváhala.
„Mamce hrozně stříkala z nohy krev, povedlo se mi taťkovým páskem od kalhot zaškrtit tepnu, učili jsme se to ve zdravotnickém kroužku,“ vzpomíná na těžké chvíle školačka.

Maminku pak transportoval vrtulník do nemocnice v Ostravě. Nebude malá zdravotnice jednou lékařkou? „Ještě je čas, ale klidně bych to zkusila,“ řekla po převzetí ceny s tím, že by ráda v budoucnu pomáhala těm, kteří to potřebují.

Dominik (9) pomohl zraněné mamince

Vážně zraněné mamince, která byla v bezvědomí, když spadla při česání jablek ze stromu, pomohl její syn Dominik Bulička (9). Poranila si krční páteř, malý klučina nezpanikařil.

Poté, co se máma probrala a ve vážném stavu odřídila auto k nemocnici, celou cestu ji utěšoval. A taky jí pomohl k lékařům. „Musel jsem se pak také postarat o dva malé brášky,“ vzpomínal při přebírání ceny statečný klučina.





Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.