Veronika (29) přežívá jen se dvěmi tisícovkami: Na krku má tři exekuce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Veronika (29) přežívá jen se dvěmi tisícovkami: Na krku má tři exekuce!

Z částečného invalidního důchodu si sama hradí vodu a elektřinu. Se zbytkem musí vystačit na živobytí. A z toho své závazky asi těžko splatí.
Z částečného invalidního důchodu si sama hradí vodu a elektřinu. Se zbytkem musí vystačit na živobytí. A z toho své závazky asi těžko splatí. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

Bídně žije Veronika Zgarbová (29)  z Jirkova. Dluhy a nemoc ji dostaly dolů. Jediným příjmem je částečný invalidní důchod kolem čtyř tisíc. Na živobytí jí po zaplacení poplatků zbývají necelé dva tisíce. Nájem za ní hradí prarodiče. Nejhorší je, že má na krku tři exekuce.

„Ještě, že nemůžou na invalidní důchod. Nikdo se neptá , zda můžeš za dluhy nebo ne. Vznikly mojí blbostí, ale nemám je z čeho splácet,“ netajila a označila se za životní smolařku.

Povedený přítel

První exekuce přišla na dluhy u telefonní společnosti. „Můj bývalý přítel mě umluvil, abych si na sebe vzala SIM kartu a dala mu ji, že paušál bude platit. Neplatil a je fuč,“ řekla žena a pokračovala ve smutném bilancování. Dvacet tisíc korun s úroky za překlad životopisu a další úkony na ni vymáhá agentura, přes níž chtěla vycestovat za prací do ciziny. A třetí exekuce je z banky, kde nesplatila kontokorentní půjčku.  

Sní o Austrálii

Z domova odešla brzy, protože ji táta bil. S výučním listem na profesi farmářka se v průmyslovém regionu neprosadila. Pracovala u různých společností do doby, než ji lékaři před třemi roky potvrdili roztroušenou sklerózu. Léčí ji kortikoidy a Veronika po nich ztloustla. „Pomáhají mi, ale jsem více unavená,“ uvedla nemoc jako jednu z překážek získat práci.  A tu už nehledá. „Nikde si jako dělnice nevydělám tolik, aby mi z toho, co by mi sebrali exekutoři, zbylo víc než teď,“  říká odevzdaně. Bez dluhů ale chce žít, dokonce sní o cestě za prací do Austrálie, kde by si prý své trable vyřešila.

Rada prezidenta Exekutorské komory ČR Mgr. Ing. Jiřího Proška:

Podle Centrální evidence exekucí čelí paní Zgarbová dvěma pravomocným exekucím, a to pro částky 15 000 a 7000 Kč. Exekuce jsou však zatím vedeny bez výsledku, protože dlužnice nemá žádný postižitelný majetek. Nejsou prováděny ani srážky z důchodu, neboť je nízký. Přestože paní Zgarbová nyní nemá prostředky na umoření zmíněných dluhů, měla by se o to do budoucna snažit a měla by se pokusit plnit dohodnuté splátky, byť malé. Nezapomínejme totiž na věřitele, kteří čekají na své peníze tak, jak určil soud.

Autor:  Helena Lacinová

Přečtěte si
mylly
11. 6. 2014 • 16:10

Možná, že se tato dotyčná z toho již dostala díky příspěvkům čtenářům, ale ten článek je dost divný. Platí vodu a elektřinu - poplatky, ale již se nepíše kde. Má tři exekuce a píše se pouze o dvou. Je to dost divný článek. Nepracuje proto, že se jí to nevyplytí, nikoliv proto, že by nemohla. Divný. Nemoc je zlá, ale měla by se o ní postarat rodina.

illis
24. 3. 2013 • 10:57

Divím se Vám, že tedy mezi tu žumpu chodíte, zjistěte si přes autorku článku, jak je možné Veronice pomoci.

huerko
23. 3. 2013 • 12:44

Abych jí mohl poslat nějaké peníze a nemusel na diskuzi mezi žumpu.

drakoska11
23. 3. 2013 • 05:00

Ale to je přece pro ni důležité..! To nechápeš? Kopnout takovouhle krá.u do řiti.

drakoska11
23. 3. 2013 • 04:59

Kdo to za ni bude platit je snad jasné - blbci, kteří pracují. Tahle husa, která si musela nechat přeložit vlastní životopis (proč se, když už sedí doma na prd.li nemůže vzít do ruky knížky a řeč se naučit?) si asi myslí, že v Austrálii čekají s otevřenou náručí na takovou línou a blbou krá.u. Hlavně že ji hanba nefackuje a nájem si nechá platit od prarodičů! Být na jejich místě, kopnu do ní jako do hadráka!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.