Bulhaři s Rusy svedli válku o českou dívku. Výsledek: popravený Jugoslávec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bulhaři s Rusy svedli válku o českou dívku. Výsledek: popravený Jugoslávec!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (pro Aha! – Michal Baloi, Policie ČR)

Psal se rok 1993. U sjezdu z dálnice D1 stál otevřený opel s holandskou poznávací značkou. Na předních sedadlech ležel v tratolišti krve mrtvý muž. Kdosi ho zastřelil dvěma ranami ze dvou různých zbraní.

Detektivové pražské mordparty brzy zjistili, že obětí je Dan (†23) z bývalé Jugoslávie. Co dělal v Praze, s kým se stýkal? Stopy vedly do pražského luxusního baru Malibu, k Češce Anetě, několika Rusům a Bulharům. Měli vazby na zloděje a pašeráky aut do zahraničí. Jezdili v luxusních vozech a vždycky byli ozbrojeni.

Danovu společnici Anetu policie zatkla na hranici s Maďarskem ve Štúrově. Získala i důkazy proti dvěma Bulharům. „Zapírali a stále měnili výpovědi,“ vzpomíná kriminalista. Detektivové přesto záhadný motiv »rozkryli«. Nešlo o peníze ani o mafiánské spory. Dan byl na Anetu hrubý, a tak mu utekla k Bulharovi Ivanovi. Dan se ji s pomocí Rusů snažil získat zpět. To se nelíbilo Bulharům. Nešlo o lásku, ale o vlastnický vztah otrokář-otrokyně.

Onoho nedělního rána jeli v opelu čtyři – Dan, který řídil, Aneta a dva Bulhaři. Aneta chtěla zastavit, že je jí nevolno. Sotva auto stálo, jeden z Bulharů střelil Dana přes sedadlo do zad. Druhý mu vpálil ránu jistoty do hlavy. „Jugoslávec Dan si najímal proti Bulharům Rusy, zavražděn byl v německém autě původem z Holandska. Pachatelé byli Bulhaři, zadržení v Maďarsku, místo činu bylo v Praze 4,“ shrnul případ detektiv. Vrazi šli do vězení na 20 a 22 let. V kauze padlo ještě několik dalších podmíněných a nepodmíněných trestů.

Přečtěte si
janouch62
21. 3. 2013 • 16:20

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.