Poslanci si opět polepšili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Poslanci si opět polepšili!

Poslanci se nemají špatně...
Poslanci se nemají špatně... (Aha! – Martin Přibyl)

Čeští poslanci se při pohledu na poslední výplatní pásku musejí zaradovat. V březnu totiž dostali o několik tisíc korun víc než v předchozích měsících. Podle iDnes je to důsledkem novely, díky níž z náhrad nemusejí odvádět sociální a zdravotní pojištění.

Peníze tak neputují na důchody a zdravotní péči pro všechny občany, ale do peněženek zákonodárců. Přitom doba, kdy si poslanci sami sobě zvyšovali platy, teď vhodná rozhodně není. Odvody na veřejném zdravotním pojistném končí v balíku, který je přerozdělován mezi zdravotní pojišťovny a z něhož se platí zdravotní péče. Jen v tomto systému přitom předloni chybělo 5 miliard korun!

Sociální pojistné zase slouží státu k výplatě dávek či důchodů. Důchodový účet byl přitom loni v největším propadu za posledních osm let, scházelo na něm víc než 39 miliard korun!
Kvůli rozhodnutím poslanců teď v obou balících budou odhadem chybět desítky milionů korun ročně. Zůstanou politikům a institucím, které fungují jako jejich zaměstnavatelé.

Přečtěte si
crashinda
12. 3. 2013 • 02:37

No to je bezvadný!!! Hlavně že při SLBD nám slibovali, jak odměna za vykonanou činnost nebude danitelná a skutečnost jiná. Mě za měsíční práci dali 5tis.Kč a ty mi následně strhli z platu na daně... A tyhle budižničemové co berou statisíce se nemusí nad tímhle vůbec pozastavovat. Tohle akorát povede k tomu,že lidi vezmou vidle a lopaty a potáhnou směrem na poslaneckou sněmovnu...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.