Tělo milenky našli zastlané v peřinách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tělo milenky našli zastlané v peřinách!

ilustrační foto
ilustrační foto (facebook.com)

Růžena K. (71) udělala 21. března 1994 chybu, když pozvala na návštěvu svého známého Milana Hellera (66). Muž ji vylákal do sklepa jejího domku a napadl kamenem...

Růžena se útoku ubránila a policisté považovali celý incident za nevýznamnou lapálii. Jenže pak se ukázalo, že přinejmenším dvě jiné ženy nemusely setkání s Milanem Hellerem přežít.

Kvůli útoku na Růženu K. vyšetřovali kriminalisté Hellera na svobodě.
Muž se nechával zapírat a nechodil k výslechu. Detektivy jeho kličkování přestalo bavit, takže mu přes manželku vzkázali, že příště ho předvedou klidně za použití donucovacích prostředků. To násilníka vyděsilo a 25. dubna 1994 se ve stodole u domu oběsil. „Pošlete moje parte Václavě,“ přál si ve svém dopisu na rozloučenou.

Šlo o Hellerovu milenku, kterou jeho manželka tolerovala. Václava L. z Holešova na Zlínsku už si ale parte přečíst nemohla. Byla nezvěstná a její tělo našli policisté zastlané v peřinách. Naposledy ji sousedé viděli 5. dubna 1994. Vzkazy od ní vyřizoval Heller rodině Václavy i dlouho poté. Od bytu navíc měl klíč a na ženu enormně žárlil. Detektivové začali Hellera spojovat i s vraždou v sousední vesnici.

V květnu 1993 tam neznámý pachatel znásilnil a ubil kamenem
Annu K. (†30). Zavraždil Heller tyto dvě ženy? Způsob vraždy by tomu odpovídal, obě měly rány na hlavě. Pravdu však znal jen Heller, a ten před
pozemskou spravedlností utekl na věčnost.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.