Zámeček se připravuje na příchod prezidenta: Vašku, nesem ti knihovnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zámeček se připravuje na příchod prezidenta: Vašku, nesem ti knihovnu!

Nosiči s kusy nábytku zacházejí do zámečku.
Nosiči s kusy nábytku zacházejí do zámečku. (Ladislav Křivan / Blesk)

Přesně za týden už naším prezidentem nebude zjemnělý Václav Klaus (71) – na Hradě ho vystřídá hromotluk Miloš Zeman (68). Ale to nevadí! Pro hlavu státu už totiž připravují kancelář na Hanspaulském zámečku, kde bude mít vlastní institut. Tenhle týden mu například přinesli k montáži části nábytku, který vypadá jako knihovna.

Právě to, že na svém hradním pracovišti při nástupu do funkce neměl kam dát své oblíbené svazky, ho přitom naštvalo nejvíc. „Ze zdí byly vytrhány na míru vyrobené knihovny a já jsem tři měsíce seděl v malé kanceláři,“ popsal nedávno své nuzné prezidentské začátky, za něž byl prý zodpovědný jeho předchůdce Václav Havel (†75).

Teď, když si ho pod křídlo vzal nejbohatší Čech Petr Kellner (48) a zaplatil mu nový flek v luxusním Hanspaulském zámečku, se ale prezident nemusí bát. Vše se totiž chystá na jeho příchod, a to hned po skončení na Hradě. Václavova žena Livia (69) si totiž vymínila, aby měl hned kam zamířit s kufříkem a nebyl ani jediný den doma.





Přečtěte si
janouch62
28. 2. 2013 • 18:58

určitě ta knihovna co se zdejchla z hradu.Dal se do toho červotoč a Dášu v noci budil

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.