Přepadení v Brně: Směnárníka znehybnili paralyzérem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Přepadení v Brně: Směnárníka znehybnili paralyzérem!

Isa Mačajev (vlevo) a Isa Agajev u soudu s odvoláním neuspěli.
Isa Mačajev (vlevo) a Isa Agajev u soudu s odvoláním neuspěli. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, Ondřej Požár)

Oloupit směnárníka o téměř 1,5 milionu korun se před rokem v Brně pokusili Čečenci Isa Agajev (30) a Isa Mačajev (27). Muže přepadli, znehybnili elektrickým paralyzérem a surově zbili, pak se ho ještě pokusili zastřelit. Přežil. Lupičům včera soud potvrdil dohromady 33 roků nejpřísnějšího kriminálu.

Loni na Zelený čtvrtek sbalil brněnský směnárník tržbu a chtěl jít domů. V tu chvíli vstoupili do směnárny Čečenci Agajev s Mačajevem. Směnárníka začali surově bít, Mačajev se ho navíc snažil znehybnit elektrickým paralyzérem a nakonec zabít.

Při popisu potyčky z úst směnárníka běhá mráz po zádech. „Ti pánové byli maskovaní a mířili mi pistolí na hlavu. Bránil jsem se. Jeden mě bil pistolí do hlavy. Dělal jsem, že jsem v bezvědomí. Druhý mi přiložil na hrudník pistoli a třikrát zmáčkl spoušť, ale rána nevyšla,“ vypověděl podnikatel v dobře padnoucím obleku.

Měl štěstí, Čečencům se vzpříčil náboj v komoře. Ti alespoň popadli jeho batoh s tržbou a dali se na útěk. Doběhli však jen k autu. U něj je kolemjdoucí zadrželi.

Už krajský soud oba muže uznal vinnými z pokusu o loupežnou vraždu. Agajevovi vyměřil 18 roků vězení, Mačajevovi 15 let a deset měsíců. Včera jim senát Vrchního soudu v Olomouci tresty potvrdil. „Vina byla spolehlivě prokázána. Tresty jsou přiměřené,“ uvedl mluvčí soudu Petr Angyalosy s tím, že po odpykání trestů budou čečenští zločinci vyhoštěni.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.