Promile nejsou jen v destilátech: Alkohol je i v hořčici a pečivu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Promile nejsou jen v destilátech: Alkohol je i v hořčici a pečivu!

Vanilkový extrakt  Připravuje se uložením vanilových lusků v alkoholu, který pak ve vanilce v drobném množství může zůstat zachován.
Vanilkový extrakt Připravuje se uložením vanilových lusků v alkoholu, který pak ve vanilce v drobném množství může zůstat zachován. (Foto Shutterstock)

Je to k nevíře, ale promile v krvi si dnes můžeme přivodit konzumací zcela nevinných potravin, u nichž by člověk alkohol nepředpokládal ani omylem.

Že nadýcháme 1,62 promile po dvou rumových pralinkách? U těch by se to dalo čekat, ale u sušenek, pečiva nebo hořčice? Rakouská agentura pro zdraví a bezpečnost potravin hledala alkohol za nás. A nejen v jídle!

7 největších strašáků! Podívejte se do galerie:





Autor:  pk

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.