Iva Vavrečková našla peněženku: Vrátila ji zapomnětlivému lékaři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Iva Vavrečková našla peněženku: Vrátila ji zapomnětlivému lékaři!

Iva na své peněžence předvádí, jak na ni z nalezené šrajtofle vykoukla hromada peněz.
Iva na své peněžence předvádí, jak na ni z nalezené šrajtofle vykoukla hromada peněz. (Foto pro Aha! – Jan Čada)

Co byste udělali s nalezenou peněženkou, z níž by se na vás smálo sedm tisícovek? Přemýšlíte – vrátit, nevrátit... Iva Vavrečková (41) ze Zlína se přesně v této situaci ocitla. A šrajtofli bez rozmýšlení donesla majiteli až domů!

Ve zlínských krytých zimních lázních našla Iva doslova naditou peněženku, kromě sedmi tisíc v hotovosti v ní byly i platební karty a doklady. Pokušení s ní ale ani nezacloumalo. „Mám za manžela faráře, jako šéf evangelické farnosti by na mně poznal nepravost už od pohledu,“ směje se věčně dobře naladěná Iva.
Vzala peněženku a zamířila na adresu z občanského průkazu, k zapomětlivému lékaři. „Pan doktor nebyl doma, ale předala jsem cennosti jeho bratrovi, tak snad vše dobře dopadlo,“ uculuje se.


Přečtěte si
illis
24. 2. 2013 • 17:41

johanko, víte slušnosti je mezi lidmi málo, ale vy jste oproti ženě s krásným červeným autem ta slušnější .

tenerife
24. 2. 2013 • 16:00

při raním venčení blízko domovních dveří našel peněženku s doklady, platebními kartami, občankou a celkem vetším obnosem peněz. Manžel mu ještě nadával, co to zase má v puse, když viděl, že to patří jednomu sousedovi, neboť byly asi 4 hod. ráno tak počkal,do sedmi,ať pán nemá takový šok, předal věci, ten ani nevěděl, že je ztratil, něco zamumlal. Takže žádné díky se nekonalo,pán je podnikatel, byl tam i řidičák, což potřebuje denně, jen to vyřizování všech dokladů a blokace karet, známe to ze svých zkušeností. Nedávno jel s námi ve výtahu,podíval se na našeho psa, který každého vítá a povídá, co to máte za šílence? Což mě pobavilo.

johanka
24. 2. 2013 • 13:33

Stalo se mi něco podobného. Na chodníku jsem našla peněženku. Bylo v ní dost peněz a několik platebních karet. Podle útržku ze zaplacené složenky jsem zjistila jméno majitelky této peněženky a zjistila jsem v telefonním seznamu podle adresy telefonní číslo. Paní jsem zavolala a oznámila nález její peněženky. Přijela krásným červeným autem, peněženku si převzala a se slovy: "Máte to u mě", odjela. Takže jak je vidět, stává se, že člověk, který je slušný a poctivě vrátí nález, mnohdy nestojí ani za poděkování.... No a tehdy o tom ani nepsaly žádné noviny

illis
24. 2. 2013 • 11:50

Kdysi jsem zachránila byt v přízemí od vykradení. Dotyčný měl v bytě i svou kancelář, podnikatel. Musela jsem složitě shánět kontakt na rodinu a nakonec jsem to musela zajistit tak, aby se do bytu nikdo cizí nedostal. Každý den jsemn trnula strachy, zvlášť když z ulice bylo vidět vybavení bytu, počítač na stole. Pán po návratu mi také přišel jen poděkovat . Kdyby přinesl aspoň jednu růži, poděkovala bych já jemu .

illis
24. 2. 2013 • 11:45

Také se tak chovám a mám radost z toho, že jsem pomohla . Není nic horšího, když si někdo užívá cizího majetku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.