Marie H., která umlátila manžela polenem: Oběsila se v cele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Marie H., která umlátila manžela polenem: Oběsila se v cele!

Fotografie
Fotografie (internal)

Marie H. (†48) z Kardašovy Řečice loni v listopadu umlátila manžela Vladislava (†54) polenem. Jeho tělo hodila do jímky, zasypala hnojem a pak prosila veřejnost o pomoc s nalezením ztraceného muže. Policii trvalo dva týdny, než tělo našla a ženu usvědčila. Teď je mrtvá i vražedkyně. Ve vazební věznici v Českých Budějovicích se oběsila!

Marie H. otce svých tří dětí praštila v dřevníku u domu několikrát polenem do hlavy. Když se ujistila, že již nežije, zabalila tělo do igelitu, odtáhla na dvůr a vhodila do jímky. Tu následně zaházela hnojem a senem. Policii pak tvrdila, že osudného dne odjel do města koupit krmení pro dobytek a už se nevrátil.

Proč vraždila? To se už zřejmě nikdy nikdo nedozví. Marie si tajemství svého činu odnese do hrobu. Ve vazební cele se ve čtvrtek oběsila na prostěradle. „Případ vyšetřuje policie. Bližší informace k tomu zatím sdělovat nebudeme,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Ve vazební věznici se k sebevraždě za mřížemi odmítli vyjádřit s odkazem, že případ šetří inspekce vězeňské služby.

Marie H., kterou čekal soud a trest až 20 let vězení, prý nevydržela dlouhodobé psychické týrání ze strany manžela. Manželství údajně ničily dluhy a lidé v obci tvrdili, že žena zavražděného měla ráda i jiné muže. „To je nesmysl! Bylo tam občasné napadání, ale spíš z jeho strany. Je mi upřímně víc líto mamky, než táty. Neměla to s ním lehký,“ přiznal deníku Aha! po nalezení těla táty syn Ladislav. Sebevraždu mámy včera komentovat odmítl, se zoufalstvím v hlase jen řekl, že sourozenci nemají sílu s kýmkoli komunikovat.


Manželé vlastnili penzion Vilémka

Potomci Marie a Vladislava H. se nyní musejí postarat o poslední rozloučení s matkou i o oblíbený penzion Vilémka, který rodiče provozovali. Ten je v současnosti mimo provoz. Rekreanti si přitom majitele i místo velmi chválili. Svědčí o tom jejich zápisy,.

*Mára a Ivča, 8. 8. 2012

Ubytování pohodlné, polopenze skvělá (jako od maminky), komunikace s majiteli výborná.

* Zuzana, 10. 9. 2012

Byla to nekrásnější dovolená na jaké jsme byli.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.