Matka odmítla dát miminko (6 měs.) do ústavu. Raději ho zabila ranou o zem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Matka odmítla dát miminko (6 měs.) do ústavu. Raději ho zabila ranou o zem!

Toto je naštěstí jen panenka k nerozeznání od skutečného miminka. Ilustrační foto
Toto je naštěstí jen panenka k nerozeznání od skutečného miminka. Ilustrační foto (Marek Hofman, lbp)

Půročním synkem Kubíčkem mrštila loni v květnu Iveta Janíčková (40) z Brna o podlahu. Dítě nepřežilo, zemřelo na krvácení do mozku. Olomoucký vrchní soud včera už sedmkrát trestanou matku poslal na 16 let do kriminálu.

Žena měla nastoupit do vězení za týrání dcery. Nechtěla se ale smířit s tím, že její nejmladší dítě bude umístěno do kojeneckého ústavu. Když mu osudného májového večera v podnapilém stavu vařila kašičku, bleskla jí hlavou myšlenka: „Když ho nemůžu mít já, nebude ho mít nikdo,“ a hodila dítě na tvrdou podlahu. Záchranku zavolala až o několik hodin později, kdy už nebyla šance na jeho záchranu.

Už krajský soud jí vyměřil šestnáctiletý trest. Janíčková se odvolala s tím, že dítě nezabila úmyslně. „Jsem vina. Zavinila jsem, že tu Kubíček není. Ale nezavraždila jsem ho,“ prohlásila včera Janíčková. Vrchní soud jí však původní trest potvrdil.

„Nalézací soud rozhodl správně. Upravili jsme pouze rozsudek v tom směru, že obžalovaná nejednala s rozmyslem, ale z náhlého hnutí mysli,“ konstatoval předseda trestního senátu Jiří Zouhar.


Přečtěte si
honzina
22. 2. 2013 • 17:30

a dostala jenom 16 let???? Ta by zasloužila provaz, ale bohužel chrchla tady trest smrti zrušil a Klaus gaunery pouští z basy ven. Děs co se tady děje!!!!!!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.