Lupič s pistolí přepadl majitele domku: Svázal a okradl seniora! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Lupič s pistolí přepadl majitele domku: Svázal a okradl seniora!

Fotografie
Fotografie (internal)

Obrovský šok prožil senior (82) v Adamově u Českých Budějovic. V úterý večer ho v jeho domě přepadl lupič s pistolí v ruce. Namířil na něj, pak ho svázal a prohledal dům. Odnesl si zřejmě až několik set tisíc korun!

„Lupič měl krátkou střelnou zbraň, kterou majitele domu ohrožoval. Také ho svázal, aby se nemohl hýbat a přitom hledal finanční hotovost po domě,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Podle něj útočník se svázaným majitelem domu zacházel ohleduplně, když se mu udělalo nevolno, dával mu napít. Údajně se mu také omlouval slovy: „Nemůžu jinak, jsem v těžké situaci.“

PLupič při odchodu odstřihl telefonní vedení i zvonek. Napadený důchodce si přesto dokázal zavolat pomoc, protože se mu podařilo vyprostil se z provazů. S největší pravděpodobností si lupič, kterému je asi 40 let, má zarostlou tvář a brýle, osamělého a poměrně movitého seniora musel vyhlédnout předem. Podle všeho pochází z nejbližšího okolí, v ruce prý měl letáky, které roznášel do schránek.

Starého pána ošetřil lékař a nyní pobývá u příbuzných, ještě včera byl ale velmi vystrašený.


Přečtěte si
ivkanatka
22. 2. 2013 • 09:15

Mít doma několik set tisíc, tak bych v dnešní době klidně nespala. Ještě, že starému pánovi ten zloděj neublížil ! Nakonec se zjistí, že to byl amnestovaný člověk, co kradl, ale Klaus bude dál tvrdit, že amnestie byla v pořádku a jednal by znovu stejně. Tak si říkám, že ten zloděj měl jít k Vaškovi, pak by mluvil jinak !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.