Gorilák Tano z pražské zoo si našel kamaráda: Zeleného hrocha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Gorilák Tano z pražské zoo si našel kamaráda: Zeleného hrocha!

Gorilák Tano s kamarádem
Gorilák Tano s kamarádem (kolaž Ahaonline.cz (Hermann Vollmer, Miroslav Bobek))

Chovatelé ze Stuttgartu pravidelně posílají zprávy do pražské zoo. A důvod je jednoduchý. Od listopadu 2011 tam v gorilí školce bydlí goriláček Tano. Naposledy chovatelé zaslali fotografie, které mluví samy za sebe – Tano si našel nového kamaráda. Zeleného hrocha!

Jeho osud sledovala celá republika. Když se v listopadu 2011 narodil gorile Bikiře, byla to velká sláva. Ale jen krátkodobá… Matka se odmítla o Tana starat, a proto po pár pokusech o jejich sblížení a několika dnech strávených v inkubátoru se chovatelé rozhodli: „Tana musíme zachránit, a proto ho posíláme do německé gorilí školky.“

Deník Aha! informoval o aktuálním dění v Německu ředitel pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek: „Tano si v poslední době velmi oblíbil zeleného plyšového hrocha. Chovatelé mu dokonce říkají zaříkávač hrochů, protože s touto hračkou často lehává před spaním. Když hrocha tiskne v náručí, dokonale ho to uklidní, až usne.“

I jinak se má malé gorilátko podle Bobka dobře, a to i přesto, že nedávno měl Tano rýmu, stejně jako ostatní tamní prckové. „Jako u dětí je taková lehká nemoc spíš přínosem do budoucna, protože posílí imunitu,“ vysvětlil Bobek.



Autor:  tho

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.