Kočičí rekordy: Nejdražší, největší, nejmenší, nejstarší... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kočičí rekordy: Nejdražší, největší, nejmenší, nejstarší...

Nejdelší domácí kočka
Nejdelší domácí kočka (Profimedia.cz, ara)

Mňau! To byste se divili, jaké existují kočky! Nejtěžší a nejlehčí, ty co nejvíce rodí a také kočky cestovatelky. Zkrátka všechny možné! A právě v různých disciplínách dělají i rekordy! Mrkejte jaké!

Nejstarší žijící kočka
Průměrná délka života kočky je 9 až 15 let. Podle Guinessovy knihy rekordů se nejstarší žijící kočka jmenuje Kataleena Lady, je barmská a žije v Melbourne v Austrálii. Narodila se 11.3.1977, takže jí je 35 let!

Nejstarší kočka vůbec
Nejstarší kočka na světě byla Creme Puff z Austinu z Texasu, která zemřela ve věku 38 let. Také si zaslouží zmínku kocour Puss paní T. Holway z Devonu, který se narodil v roce 1903 a zemřel roku 1939, jen den po jeho 36. narozeninách. Třetí nejstarší byl kocour Granpa z Texasu, který zemřel v 34 letech.

Nejtěžší kočka
Nejtěžší zaznamenaný kocour byl mourovatý Himmy, který žil ve městě Cairns v Queenslandu. Vážil neuvěřitelných 21,3 kg a zemřel v 10 letech. Mnoho pramenů uvádí jako nejtěžší kočku Snowbie, která údajně váží 44 kg. Je to jen těžko uvěřitelné, protože by Snowbie vážila dvakrát více než Himmy. Snowbie bydlí v Aberdeenshire ve Skotsku s majitelkou Lornou. V únoru roku 2003 se našel nový uchazeč o nejtěžší kočku na světě, pětiletá Katy, která žije v Rusku, údajně váží 20 kg.

Nejlehčí kočka
Modrá kočka jménem Tinker Tony z USA byla velká asi jako šeková knížka a vážila zhruba půl kilogramu. Zemřela v listopadu roku 1997.

Nejmenší kočka
Pan Peebles, 2 roky stará domácí kočka v Central Illinois drží první místo v Guinessově knize rekordů World Award pro nejmenší žijící kočky. Váží 1,5 kg a je vysoká 15 cm. Za malý vzrůst může genetická vada.

Kočka s více prsty
Osmnáct prstů je normální počet pro kočky. Petiletý Jake z Ontaria je v Gienessově knize rekordů proto, že má celkem 27 prstů! Ale pozor! Neoficiálně je navržen do Guinessovy knihy rekordů i kocour Mooch z Maine v USA, který má prstů 28. Takže bacha na něj Jaku!

Kolik koťat porodila jedna kočka?
Kočka Dusty v Texasu porodila od roku 1952 celkem 420 koťat.

Nejpočetnější kočičí vrh
Čtyři roky stará barmská kočka porodila dne 7. srpna 1970 devatenáct koťat. Přežilo pouze patnáct a jednalo se o jednu kočičku a čtrnáct kocourků.

Nejstarší kočičí matka
Kitty, jejíž páníček je George Johnstone Staffordshire ve Velké Británii, porodila dvě koťata v požehnaném věku 30 let. Během svého života porodila Kitty celekm 218 koťat.

Nejvíce zcestovalá kočka
Kočka jménem Hamlet se ztratila na letu z Toronta v Kanadě. Byla objevena o sedm týdnů později za panelem. V té době už cestovala přibližně 600 000 km.

Nejdražší kočka
Asijská leopardí kočka, domácí krátkosrstá vyšlechtěná jménem Zeus je nejdražší kočkou na světě. Požadovaná cena je sto tisíc liber, což jsou zhruba tři milióny korun.

Nejdelší pád kočky na zem
Andy, kterého vlastnil senátor Ken Myer na Floridě, drží světový rekord pro nejdelší pád kočky na zem. Andy spadl z 16. patra bytového domu, z 200 metrů. Svůj pád nepřežil.

Nejdelší uvěznění kočky pod troskami po zemětřesení
Na Tchaj-wanu v prosinci 1999 byla nalezena živá kočka pod troskami spadlé budovy po 80 dnech.

Nejbohatší kočka
Angličan Ben Rea odkázal ve své poslední vůli svojí kočce Blackie patnáct milionů liber, což je v přepočtu zhruba čtyři sta padesát milionů korun.

Největší počet koček pod jednou střechou
Jack a Donna Wright Kingstonovi z Ontaria byli zapsáni v Guinessove knize rekordů za to, že vlastní největší počet koček. Bydlí s 689 kočkami pod jednou střechou.

Nejrychlejší kočka
Tou je bezpochyby gepard, který dokáže běžet rychlostí až 700 km/h.

Nejlepší lovec myší
Nejlepším lovcem myší byla kočka jménem Towser. Za svůj život údajně chytila 28 899 myší plus další nešťastné tvory, jako zajíce a krysy.

Nejdelší kočka
Pětiletý kocour Stewie z města Reno v americkém státě Nevada prolomil dosavadní rekord zaznamenaný v Guinnessově knize rekordů. Se svými 123,2 centimetry se stal oficiálně nejdelší domácí kočkou světa.

Přečtěte si
ouipa
16. 3. 2013 • 13:14

jako menší proudové letadlo) Co třeba číslo vydělit 7, pane redaktore...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.