Seniora (†69) svedly a ubily dvě mladé krásky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Seniora (†69) svedly a ubily dvě mladé krásky!

Muže přikryly dekou...
Muže přikryly dekou... (PČR)

Mrtvého v kaluži krve Josefa T. (†69) našel jeho synovec 30. června 1983 večer v bytě v Pernerově ulici v pražském Karlíně. Ležel u dveří zakrytý dekou. Někdo ho asi sedmkrát uhodil do hlavy. Muž se zadusil krví a zvratky.

Detektivové zjistili, že důchodce často navštěvovaly mladé dívky. V bytě objevili i fotografie, na kterých byly částečně obnažené. Stopa mířila ke krásné černovlásce, kterou viděli lidé jít k oběti na návštěvu.

Za necelé dva dny kriminalisté zadrželi dělnici ze Slovenska Eriku Á. i její kamarádku, pomocnou kuchařku Vlastu N. V onen večer všichni tři společně povečeřeli a pak přišly na řadu něžnosti. Když si důchodce položil hlavu na ňadra jedné z nich, přišly rány vším, co měly krásky po ruce. „Vedle mrtvého se našly střepy ze tří rozbitých láhví a skleněného podnosu,“ vzpomíná pražský detektiv.

Zatímco jedna z vražednic pakovala kořist, druhá mrtvého přikryla kostkovanou dekou. „Nemohla jsem se dívat na jeho zakrvácenou hlavu,“ sdělila u výslechu. Pak dívky přivolaly známého, aby jim pomohl cennosti odnést do úschovny na nádraží Praha-střed. Před odchodem ze sebe ještě v koupelně mrtvého smyly krev a převlékly se do čistého. Fakt, že v bytě byly, nezapíraly. Snažily se ale shodit vinu jedna na druhou. Marně, ve vězení skončily obě.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.