Vědci to potvrdili: Ženám je větší zima! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vědci to potvrdili: Ženám je větší zima!

Abyste i v mrazu měli nohy suché a teplé, kupte si tuto vychytávku - vyhřívané ponožky nebo podkolenky. Ty jsou skvělé jako prevence proti ledovým nohám a nachlazení.  Cena: 899 Kč
Abyste i v mrazu měli nohy suché a teplé, kupte si tuto vychytávku - vyhřívané ponožky nebo podkolenky. Ty jsou skvělé jako prevence proti ledovým nohám a nachlazení. Cena: 899 Kč (Foto netMedik.cz, elektrocoleti.cz, darek.cz)

Zní to trochu nefér, ale vědci zjistili, že ženy studí nohy víc, než muže. Viníkem je hormon estrogen, kvůli kterému je ženské tělo citlivější na chlad.

Hormon reguluje průtok krvinek a pokud je hladina estrogenu vysoká, buňky jsou citlivější na nízkou teplotu. Tělo totiž při zjištění chladu odvádí více krve do srdce, plic a dalších vnitřních orgánů. Je ale omezeno prokrvování kůže. A ruce, nohy a obličej jsou vystaveny většímu náporu chladu...

Vychytávky, které zahřejí! Podívejte se do galerie:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.