Rodina »hasiče bez srdce«: Vybrali pro ni 400 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rodina »hasiče bez srdce«: Vybrali pro ni 400 tisíc!

Jakub Halík
Jakub Halík (Aha! – Dan Černovský, IKEM)

Pokud zemře někdo blízký, je to vždy těžké. O to těžší bývá situace, jestliže byl členem rodiny, kterou živil. Ve stejné situaci se ocitla i paní Renata s malým Jakubem v okamžiku, kdy zemřel jejich životní partner a tatínek Jakub Halík (†38) – známý jako hasič bez srdce. Kolegové ale rodinu statečného bojovníka na holičkách nenechali...

Muži, jež každý den nasazují vlastní životy k záchraně majetků a především životů druhých, vyhlásili po nečekané smrti svého kamaráda Jakuba dvě sbírky. Na neveřejné, která se konala jen mezi pražskými hasiči na přelomu loňského října a listopadu, projevili kolegové skutečnou solidaritu a dohromady vybrali přibližně 116 tisíc korun.

Do veřejné sbírky mohl přispět kdokoliv od 14. listopadu 2012 do letošního 30. ledna. Za dva a půl měsíce se tak podařilo vybrat částku 274 504 korun. „Využili jsme toho, že je případ mediálně známý a uspořádali jsme i sbírku veřejnou,“ vysvětlil Aha! předseda Odborového sdružení hasičů Praha Martin Medvěd.

Peníze Renatě Halíkové pošlou hasiči dnes přímo na osobní účet. „Žádné oficiální předání není naplánované. V kontaktu s paní Halíkovou ale dál zůstávají Jakubovi nejbližší přátelé,“ doplnil Martin Medvěd.



Autor:  jh

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.