Před 16 lety spoutal a podřízl Irenu Č. : Při svazování učitelky cítil vzrušení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Před 16 lety spoutal a podřízl Irenu Č. : Při svazování učitelky cítil vzrušení

Podle znalců trpí Radek Chytil sadistickou deviací.
Podle znalců trpí Radek Chytil sadistickou deviací. (ČTK)

Sexuální deviace pachatele byla podle znalců příčinou vraždy učitelky Ireny Č. (†41) z Mohelnice. Radek Chytil (37), který se loni po šestnácti letech k činu přiznal, stojí nyní před soudem.

Učitelku angličtiny elektrotechnické školy našli zavražděnou v jejím bytě v listopadu 1996. Pachatel ji přiškrtil, potom jí svázal ruce a nohy, přelepil obličej leukoplastí a nakonec podřízl krk. „Způsob provedení svědčí o sexuální sadistické deviaci. Svázání končetin je typický projev této deviace,“ uvedl u soudu znalec psychiatr. „Nemusí vždy dojít k souloži či vyvrcholení. Pachateli k uspokojení stačí jen samotné znehybnění oběti,“ dodal.


Chytil jako dvacetiletý mladík navštěvoval tajně v době nepřítomnosti byt učitelky, která byla kolegyní jeho otce a jejich sousedkou. V bytě sledoval televizi a prohlížel si ženiny pornografické časopisy. Když ho v bytě osudného dne překvapila, zavraždil ji.

A co říká psychiatr Jan Cimický?

Proč se Radek Chytil šel po dlouhých 16 letech od vraždy doznat na policii? Psychiatr Jan Cimický říká, že ho dohnalo svědomí. „Předpokládal, že se na to může jednoho dne přijít. Takoví lidé se raději přiznají, aby už to měli za sebou. Potřeba svěřit se se svým činem je tak silná, že to udělají. Myšlenky mohou mít tak nutkavý charakter, že se vrahovi během těch šestnácti let neustále vracely. I v obměnách. Mohlo se mu zdát, že ho někdo honí, pronásleduje, zjevuje ve snech...“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.