Pokutový blok bez podpisu: Nesmí vám strhnout body! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pokutový blok bez podpisu: Nesmí vám strhnout body!

Fotografie
Fotografie (internal)

Řidiči, zbystřete! Šofér z Pardubicka se postaral o průlomové rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ohledně přidělování trestných bodů při blokovém řízení. Hlavní roli sehrála právě nepodepsaná bloková pokuta.

Muž nesouhlasil s tím, že mu krajský úřad na základě nepodepsaného bloku přidělil tři trestné body. Odpověděl žalobou. První instance, královéhradecký soud, žalobu smetl ze stolu. Nespravedlivě potrestaný řidič se ale nedal a obrátil se na Nejvyšší správní soud s tím, že si není vědom, že by se vůbec blokového řízení účastnil, natož platil pokutu a že bloček mohl vyplnit kdokoliv z policistů nebo úředníků s vidinou odměny za dobrou práci.

Soud s tímto tvrzením podle aktualne.cz souhlasil, bez podpisu podle soudců nenabývá blokové řízení právní moci. A nemohou být uděleny ani trestné body. „Požadavek podpisu na pokutovém bloku je třeba vztáhnout na oba typy bloků, tedy jak na pokutu na místě zaplacenou, tak i na pokutu na místě nezaplacenou,“ rozhod soud.

Přečtěte si
vilaamalka
11. 2. 2013 • 11:19

protože málokterý policajt se umí podepsat!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.