Matka, co přetáhla syna vařečkou: Byla osvobozena! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Matka, co přetáhla syna vařečkou: Byla osvobozena!

Markéta F. synovi naložila pár ran vařečkou.
Markéta F. synovi naložila pár ran vařečkou. (Karel Kopáč)

Na výchovu hyperaktivního syna (10) už síly matky Markéty F. (38) nestačily a v dubnu 2011 ho dvakrát usměrnila vařečkou. Přestože se jinak o divokého hocha starala dobře, stanula za týrání před soudem. Ten ji potrestal roční podmínkou... Nejvyšší soud řekl, že nešlo o týrání a trest zrušil. Včera byla osvobozena, ale státní zástupkyně je proti!

Markéta vychovává dvě hyperaktivní děti, hledala pomoc odborníků, ale místo rady byla potrestána! „Určitě jsme rádi, že to takhle dopadlo. Jdete do poradny a skončíte u soudu,“ uvedla matka. Šla totiž s problémy za psycholožkou, která jí místo pomoci udala.

Potomek si za nerespektování máminy vůle vykoledoval pár bolestivých modřin. To stačilo soudkyni, aby matce uložila podmínku. Nejvyšší soud rozsudek zrušil a včera proběhlo nové projednání. „Zranění nebylo takové intenzity, aby naplnilo skutkovou podstatu trestného činu,“ odůvodnila včerejší verdikt soudkyně Jana Knoblochová. Při původním rozhodování prý vycházela kromě znaleckého posudku také ze slov matky, která přiznala, že jí »ujely nervy« .
na místě odvolala. Navrhovala, aby byla matka odsouzena alespoň za ublížení na zdraví.

 

Přečtěte si
3151958
8. 2. 2013 • 11:53

Každá to známe,každá jsme tu vařečku,ruku nebo proutek použili,někdy se to prostě musí,je jasný že žádnou znás nenapadlo že nás za to můžou soudit,nechápu to,žije tu tolik týraných dětí a nic se neděje,když náhodou se na to přijde,jsou to tresty opravdu nízké.Ale potrestat mámu že se stará o dítě a občas dostane výchovnou ,aby si uvědomil že poslouchat se musí,lepší jedna vařečkou než aby mi přišel domů ,kouřil a chytil se špatný party,pak státní zástupkyně řekne špatná výchova,prostě je to kravka

majojo
8. 2. 2013 • 05:10

Té krávě nebeské, co si říká soudkyně, bych napařila ajnclík s dvěma hyperaktivníma dětičkama a na stolek vych jí položila kuchyňský nůž, vařečku a samopal. To jsem zvědavá, co by po hodině použila jako první. Jo a té paní psycholožce bych roztrhala diplom.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.