Obleva vše zničila, ale sněžit bude zas! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Obleva vše zničila, ale sněžit bude zas!

Po oblevě bude zase padat sníh!
Po oblevě bude zase padat sníh!  (ha! – Martin Přibyl (2), Foto pro Aha! – Věra Knedlhansová (2), Foto ČTK – Libor Zavoral, Jan Sokol, Roman Vondrouš)

Obleva vzala sníh a krajina se opět zahalila do hnědé. Pokud jste si ale sněhu málo užili, smutnit nemusíte. První únorový víkend řinese opět bílou přikrývku! V nížinách bude ale jen mokro.

„V sobotu k nám pronikne ze severozápadu až severu chladnější vzduch. Po ránu se proto bude ojediněle, v neděli místy tvořit náledí,“ upozorňuje Dagmar Honsová z Meteopressu. Na horách za víkend napadne až 10 cm sněhu! V nížinách se ale neudrží.

Jak bude o víkendu?

Dnes: Zataženo, déšť nebo déšť se sněhem, na horách sněžení. Den 1 až 5 °C.

Zítra: Polojasno, během dne až oblačno, postupně se sněžením. Noc: 0 až –4 °C, den 0 až 4 °C.

O hodinu více sluníčka!

Na dnešní den připadá jedna z nejznámějších pranostik »Na Hromnice o hodinu více.« Oproti zimnímu slunovratu, který připadá na 22. prosinec, kdy je den nejkratší, už je o hodinu delší! Sluníčko dnes zapadne v 16:55. V prosinci zapadalo kolem čtvrté hodiny odpoledne!



Autor:  bk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.