Vyzvedněte si kabáty z čistírny: Zima se vrací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vyzvedněte si kabáty z čistírny: Zima se vrací!

Kabáty ještě budeme potřebovat!
Kabáty ještě budeme potřebovat! (Profimedia.cz, ara)

Pokud s vámi bláznivé počasí dosud nezamávalo, možná vás zlomí následující teplotní skok! Po mrazech a následné oblevě nás čeká další zvrat. Zatímco ve středu padaly 11 let staré teplotní rekordy a rtuť teploměru se vyšplhala k jarním 13 °C, o víkendu teploty sklouznou pod bod mrazu.

Ochlazení uvítají především lyžaři, na horách začne opět sněžit. „Víkend přinese ochlazování a hodně proměnlivé počasí, kdy se bude střídat polojasná obloha se zataženou se srážkami, na horách sněhovými,“ předpovídá Dagmar Honsová z Meteopressu. Zatímco dnes se bude obloha kabonit, zítra se zatáhne ještě víc a přidá se déšť, který bude přecházet ve sněžení. V neděli vysvitne sluníčko, bude polojasno a po ránu mráz.

Jaký bude únor?
Chumelenice, déšť a znovu sníh

1. do 10. února
Oblačno až zataženo, na většině území občas sněžení nebo sněhové přeháňky, které budou přechodně v nižších polohách dešťové nebo smíšené. Noční teploty 2 až –5 °C, při zmenšené oblačnosti až –8 °C, denní 2 až 8 °C, postupně –4 až 2 °C.

11. až 20. února
Oblačno, přechodně až polojasno, občas sněžení nebo sněhové přeháňky, v nižších polohách přecházející v déšť. Po ránu mlhy. Noční teploty –3 až –8 °C, denní –3 až 4 °C.

21. do 28. února

Oblačno až polojasno, občasné sněhové přeháňky, v nížinách převážně déšť nebo mrznoucí srážky. Ranní teploty +1 až –5 °C, denní teploty se budou pohybovat od –1 až do 4 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.