Svědek doktora »čuně« Bartáka: Za výpověď chtěl cigarety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Svědek doktora »čuně« Bartáka: Za výpověď chtěl cigarety!

Rozsudek nad Bartákem má padnout již příští týden.
Rozsudek nad Bartákem má padnout již příští týden. (PETR NOVOTNÝ / Aha)

Poslední trapas doktora »čuně« Jaroslava Bartáka (54)! Vězeň Petr Hruška, který měl svědčit v jeho prospěch, sepsal seznam věcí, za které je ochoten před soudem vystoupit. Nechyběly mezi nimi cigarety, deodoranty, nebo hodinky…

Poslední den dokazování v kauze pražského lékaře Jaroslava Bartáka, souzeného kvůli znásilnění a napadání svých asistentek, provázel skandál. Jeho obhájci navrhli výslech vězně z Mírova Petra Hrušky, který měl mít nové informace ve prospěch Bartáka. Nakonec se ale ukázalo, že si chce jen přivydělat. „Pošlete balík: 10krát sypaný zelený čaj, 3krát tuhý deodorant, 5krát cigarety Marlboro…,“ napsal v dopise určeném soudu. Za svědectví chtěl také sluchátka, diář, nebo umělé sladidlo. Soudce Stanislav Králík jeho vyslechnutí zamítl.


Svědčili i »spiklenci«

Před soudem včera svědčili i bývalý šéf rozvědky Andor Šándor a pravoslavný kněz Eugen Sigismund Freiman. Barták oba po celou dobu procesu označoval za spiklence, kteří proti němu kauzu zinscenovali. „Je to absurdní. Doktor Barták nadměrně požíval alkohol a dával najevo iracionální kombinaci zednářsko-zpravodajského světa, který ale existoval jen v jeho fantazii,“ okomentoval to Šándor.


Vězeň Hruška:
Za co chtěl vypovídat:

10x zelený sypaný čaj

3x tuhý deodorant

3x parfém

1x diář

1x sluchátka Koss

5x cigarety Marlboro

3x umělé sladidlo

1x hodinky


Autor:  rvs

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.