Česko podusí smog i o víkendu! Karolínka: Špatně se mi dýchá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Česko podusí smog i o víkendu! Karolínka: Špatně se mi dýchá!

Karolínka má kvůli smogu zánět nosohltanu, s maminkou byla včera u lékařky.
Karolínka má kvůli smogu zánět nosohltanu, s maminkou byla včera u lékařky. (Jan Čada)

Je to čím dál horší! Smog stále pohlcuje Česko a doplácejí na to především alergici a malé děti, kterým se špatně dýchá. Své o tom ví i Karolína Kašíková (6) ze Zlína, která se kvůli tomu, že se i její město topí už druhý den v polétavém prachu, včera ocitla na tamní poliklinice.

„Hůř se mi dýchá, snad mi pomůže paní doktorka nějakými léky. Radši bych byla, kdyby svítilo sluníčko a mohla jsem si venku hrát s kámoškama. Takhle budu asi muset být doma. Ale s mamkou je to taky fajn,“ říká prvňačka.

„Malá má oslabenou imunitu, alergii na polétavý prach, momentálně zánět nosohltanu, když se objeví, nastává problém s dýcháním, znamená to větší dávku léků, ale snad se smogová situace nad Zlínem brzo rozplyne,“ doufá maminka Romana. Podobnými problémy trpí i její starší dcera, ta dokonce musí užívat sprej proti náhlým projevům astmatu.

Po smogu a mrazech další pohroma

Teplotní skok o 27 °C!

Meteorologové slibují, že vzduch pročistí srážky až počátkem příštího týdne! Jenže jen co se smog rozplyne, čeká náš organismus další šok. A sice teplotní skok, a to leckde až o 27 °C!

Zatímco dnes a zítra nás čekají tuhé noční mrazy a teploty klesnou až k –20 °C, začátkem týdne poskočí rtuť teploměru nad nulu. Na přelomu ledna a února se dokonce vyhoupne až k 7 °C. Milovníky zimních sportů tak čeká smutná zpráva. „Obleva postihne i horské oblasti, kde se sněžení bude přechodně měnit v déšť se sněhem nebo déšť,“ předpovídá Dagmar Honsová z Meteopressu.



 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.