Kvůli lékařům je dívka ochrnutá: Miliony pro Elišku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Kvůli lékařům je dívka ochrnutá: Miliony pro Elišku!

Eliška Marschavellová s maminkou.
Eliška Marschavellová s maminkou. (Slávka Červená)

Mohla být zdravou holčičkou, která chodí do první třídy, kvůli chybě lékařů je Eliška Marschavellová (6) postižená. Včera soud rozhodl, že jí nemocnice musí vyplatit 4,2 milionu korun odškodného.

Doktoři včas nerozpoznali, že Elišku ve dvou letech postihla zákeřná herpetická meningoencefalitida. Dostala teplotu a začala mít silné tiky v obličeji. Rodiče ji vezli okamžitě do nemocnice ve Valašském Meziříčí. „Tam s ní čtyři dny prakticky nic nedělali, stav se zhoršoval a až na náš tlak byla převezena do Olomouce. Již na pokraji smrti. Přežila, ale zůstala ochrnutá,“ konstatovala maminka Leona.

Rodina po nemocnici požadovala 12,5 milionu korun. „Ale i za tuto částku jsme rádi, bojovali jsme za to tři roky. Ty peníze jsou jen pro budoucnost Elišky. Jen speciální rehabilitace, které jí pomáhají a pomůcky nás již stály statisíce,“ řekl tatínek Tomáš Marschavella.

Proč onemocněla

Herpetická meningoencefalitida je zákeřné virové onemocnění, způsobené virem herpes simple. Způsobuje zánět mozku a mozkových blan. Může způsobit různý stupeň ochrnutí.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.