Lidské torzo ve Vltavě: Ženu identifikovali podle ochlupení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lidské torzo ve Vltavě: Ženu identifikovali podle ochlupení!

ilustrační foto
ilustrační foto (pro Aha! – Leoš Kučera, HZS Praha)

Balík s trupem ženy bez hlavy a  dolních končetin vytáhli 23. dubna 1951 ve 14.45 zaměstnanci na zdymadle v Klecánkách u Prahy. V levé části hrudníku měla oběť pět bodných ran.

Pitva zjistila, že jde o ženu ve stáří 20 až 30 let, vážící kolem 60 kg. Podle ochlupení pod pažemi znalci usoudili, že jde o hnědovlásku. Vrah zasáhl pětkrát ženino srdce. Balík byl ve vodě necelý týden. Během 24 h kriminalisté zjistili, že mrtvá je vdaná, bezdětná účetní z Prahy Herta Černínová.

Vyloučili sexuální motiv. Trup byl oblečený a pachatel, kterého nejspíš znala, jí vzalprsten. Do 48 h kriminalisté vytipovali jako vraha ženatého účetního Josefa Šmída. Byl usvědčen a přiznal, že Hertu vylákal do bytu matky své milenky, kde ji několikrát udeřil kilovým závažím do hlavy. Omráčenou ji přenesl do vany a usmrtil pěti bodnými ranami nůžkami do levé části hrudníku.

Tělo pak s novou láskou a její matkou rozřezali a v balíku hodili do Vltavy. Vše proto, aby získali peníze, které Černínová vyzvedla v bance na výplaty zaměstnanců – 67 tisíc. Doznal i to, že v zaměstnání zpronevěřil přes tři miliony korun, jež utratil v barech s milenkami. U soudu dostal trest nejvyšší: SMRT! Podle této brutální vraždy byl natočen jeden z Třiceti případů majora Zemana - Kvadratura ženy.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
pea.p
8. 4. 2013 • 12:29

pozitivní na tom je. Že tenkát se s takovými vypořádali. Dostali trest smrti. Dnes je živíme v kriminálech a mají se mnohdy líp než důchodci

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.