Děti (9 a 1) hledaly mámu v mrazu: Ta pila pivo a hrála na automatech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Děti (9 a 1) hledaly mámu v mrazu: Ta pila pivo a hrála na automatech!

Strážnice zahřívá na služebně promrzlého chlapečka.
Strážnice zahřívá na služebně promrzlého chlapečka. (Helena Lacinová, MP Chomutov)

Mámi, kde jsi? Na otázku školačky (9), která se v Chomutově uprostřed noci z neděle na pondělí probudila a začala se po mámě (33) shánět, nikdo neodpovídal. Na stole jen ležel lístek se vzkazem: »Šla jsem si koupit cigarety.«

Když dívka zjistila, že je doma s ročním bráškou úplně sama, a matka se nevracela, přepadl ji strach. Bratříčka oblékla jen do dupaček, dala ho do kočárku a vydali se mámu hledat. „Oběhla všechny večerky v okolí, byly zavřené. Rozhodla se proto zajít k tetě, aby mámu zavolala,“ líčil výlet zoufalých sourozenců v mrazivé noci strážník Vladimír Valenta. Dívenka netušila, že máma v klidu utápí rodinné finance v hracích automatech. Cestou k tetě děti natrefily na dvě městské policistky.

Jeli na služebnu

Vyděšená a prokřehlá dvojice ihned putovala na služebnu. Tam strážnice obě děti zabalily do deky a malého, který již byl podchlazený, ještě zahřívaly v náručí. Mezitím další hlídka našla nezodpovědnou matku. Hrála vesele na automatech a popíjela pivo v nedaleké herně. Děti nechala samotné déle než hodinu. Zpět k nim ji přivedli strážníci. Na rodinu se nyní zaměří odbor sociálně právní ochrany dětí, všichni budou pod drobnohledem sociálních pracovnic. Matka už dostala písemné napomenutí, pokud se nezačne o potomky lépe starat, mohou jí být odebráni. 

Přečtěte si
pelagie
24. 1. 2013 • 09:39

co tím sleduješ , úchyle ...dáváš to do všech novinek , koho to zajímá .....ů

ivkanatka
23. 1. 2013 • 13:50

REKLAMA ?!?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.