Zatočte s nachlazením během 24 hodin. NÁVOD, jak na to! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zatočte s nachlazením během 24 hodin. NÁVOD, jak na to!

Jestli rýmu nemůžete přechodit, rozhodněte se s Aha!, jak postupovat.
Jestli rýmu nemůžete přechodit, rozhodněte se s Aha!, jak postupovat. (Profimedia.cz)

Už je to zase tady. Virózy, nachlazení, chřipky. Když vaše tělo začne stávkovat, zůstat den v posteli, se jeví jako jediná možnost. Víc si dovolit nemůžete, v práci honíte jako vždy termíny a uzávěrky. Kašlete, bolí vás klouby a do víkendu daleko a vy si musíte nějak pomoct…

Nebojte se, pomoc je na dosah! Přední odborník Ron Eccles z Univerzity v Cardiffu radí, jak porazit nachlazení za jeden den! Pojďme na to pěkně od ranního probuzení, když se vymotáte z postele


7.00

7.00: Dejte si horkou sprchu!

Když se vzbudíte a cítíte, že na vás něco leze, honem do koupelny! Horká sprcha uklidní vaše bolestivé klouby, zatímco pára vám pomůže s ucpanými dutinami.

8.00: Vločková kaše

V tom je síla, Angličané říkají »porridge« a vězte, už letci spojenců za druhé světové války věděli, že vločky jsou grunt. Strava je velice důležitá. Když se ráno nasnídáte, probere vás to k životu a dodá vám to energii na uzdravení se. Když si k tomu dáte šťávu z čerstvě vymačkaných pomerančů, doplníte tak vitamín C a získáte antioxidanty.

10.00: Napařte si obličej

Inhalujte. Během studené zimy vám může téct z nosu, nebo ho můžete mít ucpaný, což způsobuje pulzující bolest hlavy. Tady nepomohou jen tabletky z lékárničky, jako je aspirin, paralen, sirupy proti kašli. Nejlepší bude, když se napaříte tak, že si do horké vody dáte sůl, přes hlavu ručník a dýcháte. Uklidníte tak svoje dýchací cesty.

12:00: Běžte na procházku

Příjemné procházky před obědem mohou zlepšit vaši náladu a posílit tak váš imunitní systém. Takže se nemusíte bát, že vám bude ještě hůř. Pobyt na čerstvém vzduchu prospěje každému.

13:00: Dobrý oběd

Vyměňte bagetu nebo sendvič za salát s kuřecím masem. Protein pomáhá budovat imunitní buňky. Lidé, kteří vynechávají maso ve svém jídelníčku, jsou častěji náchylní na nemoci. Po jídle si dopřejte krátký spánek.

15:00: Postavte vodu na čaj

Bylinné čaje a jakékoliv další horké tekutiny vám uvolní hleny z dutin a dýchacích cest. Bude se vám lépe polykat a vykašlávat. Mezitím pijte čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu, která je také dobrá pro posílení vaší imunity.

18:00: Dejte si kari

Večeři se udělejte teplou s pikantním kari nebo čili s masem. Zázvor, česnek a čili papričky mají antivirové a antibakteriální vlastnosti a krásně vám vyčistí průdušky. Koření vám pomůže zbavit se bakterií z vašich dýchacích cest.

20:00: Namočte si bolavé nohy do vody

Zakončete svůj den tím, že si uděláte horkou lázeň pro nohy. Vaše svaly se vám uvolní. I to vám pomůže dostat z těla hanebné viry pryč.

22:00: Dobrou noc

Spěte osm hodin. Dobrý spánek je velice důležitý pro vaše tělo, dobijete tím energii a naberete zpět svoji ztracenou sílu. Pokud si chcete udržet v kondici svůj imunitní systém, navykněte si na pravidelný spánek a dopřejte si ho. Vyhněte se povzbuzujícím nápojům, jako je káva a alkohol na noc, nedívejte se dlouho na televizi a neberte si práci »do postele«.










Přečtěte si
sanmachac@seznam.cz
30. 3. 2017 • 08:29

Jakmile mě zašimrá v krku, hned sahám po Preventanu Akut. Už mi kolikrát pomohl zahnat začínající virózu

alenka24
23. 1. 2013 • 20:37

Rady mě moc nezaujaly..já si myslím, že nejlepší je budovat si silnou imunitu po celý rok a pak vás většinou chřipka obejde..tak jako já. Užívám preventivně Hlívu ústřičnou 800mg a nic mi nechybí. Nemocná jsem nebyla už pěkně dlouho. Toto je moje rada..

repro
21. 1. 2013 • 10:32

Naprostý koniny, touž fakt může radit každej

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.