Volba prezidenta: Hvězdné války o Hrad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Volba prezidenta: Hvězdné války o Hrad!

Hvězdné války o Pražský hrad
Hvězdné války o Pražský hrad (Aha! - Květoslav Popelka)

Hluboko v minulosti a daleko, daleko od galaxie, kde se odehrávají Hvězdné války, probíhají teď úplně jiné války – prezidentské. Neovlivní sice celý vesmír, ale postavy, které se snaží ovládnout malou Českou republiku, v nich jsou stejně podivné, zábavné, zákeřné a ješitné jako ve slavné filmové sérii… Aha! pro vás připravilo jejich srovnání...

Darth Vader – Václav Klaus

Místo světelného meče šermuje z Hradu arogancí. Darthovou oblíbenou technikou je Force grip spočívající v přidušení neposlušných podřízených, což ovládá i jeho pozemský protějšek Klaus za pomoci donekonečna utahovaných opasků. Dartha nakonec pohltí zlo, Klause možná z jeho amnestie také…

Han Solo - Jiří Dienstbier

Slušňák Jiří Dienstbier jako pašerák? Ale ano! Vždyť sám sebe propašoval do politiky, když se svezl na vlně popularity svého otce. Ale na Hrad už stačit asi nebude – Dienstbier stejně jako Han Solo bude nejspíš zamražen do karbonitu.


Leia Organa – Jana Bobošíková

Stejně jako Bobo chtěla o všem vědět, všude být, všechno sama ovlivnit. Byla arogantní a panovačná a veřejně známou se stala při celogalaktické krizi, která vyústila válkou… To Bobo se veřejně známou stala při krizi v České televizi.

Luke Skywalker - Jan Fischer

Vypadá čestně, jedná férově… ale i on se kdysi tak nějak přidal na stranu Temné síly. Fischer byl komunista, člen temné strany! Luke Skylwalker zase použil temnou sílu při souboji.


Darth Maul – Vladimír Franz

A pak že se ve Vesmíru nic neopakuje! Darth Maul byl Temný Pán a v Česku není temnější tváře než tělesné galerie Vladimíra Franze. Jeden rozdíl by se přece jen našel: zatímco vesmírné dvojče sekalo dvojbřitým světelným mečem, Franz seká noty do oper. Obojí má občas své oběti… 


Obi-Wan Kenobi – Karel Schwarzenberg

Poté, co se na hvězdě smrti utkal se svým zbloudilým učněm Darth Vaderem, během bitvy splynul se sílou. Jeho duch neustále putuje galaxií… A to Karel Schwarzenberg zná opravdu moc dobře Jeho duch se také až příliš často potuluje galaxií. Pak se ovšem kníže vždy vzbudí!


Píseční lidé - Táňa Fischerová, Zuzana Roithová

Stejně jako tito píseční lidé ve Hvězdných válkách, i v prezidentských válkách budou pravděpodobně Táňa Fischerová i Zuzana Roithová hrát jen takové malé epizodní roličky!

Mace Windu – Přemysl Sobotka

Sobotka si vyzkoušel vládnout Senátu, který je i ve Hvězdných válkách tak trochu nenáviděný! Mistr Windu byl pro změnu jedním z nejvyšších představitelů Rady Jediů.


Yoda – Miloš Zeman

Yoda řeší většinu konfliktů za pomoci Síly. A rozhazuje okolo sebe tolik nerozklíčovatelných mouder, že v tom si jsou se Zemanem podobní jako vejce vejci! Zemanovi je sice o nějakých 900 let méně, ale konflikty také řeší pomocí Síly – síly bonmotů. Krkolomně mluvícího Yodu by jistě potěšily třeba věty: „Prezident v politice jako okrasná rostlina oleandr je. Být já ale masožravá s trny rostlina!“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.