Trest za amnestii: Pryč s Klausem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Trest za amnestii: Pryč s Klausem!

Ředitel želechovické základky Michal Cholek sundává obraz s prezidentem.
Ředitel želechovické základky Michal Cholek sundává obraz s prezidentem. (Blesk - Slávka Červená)

V některých moravských obcích starostové včera sundávali ze stěn portréty dosavadní hlavy státu Václava Klause (71). Naštvalo je, že vyhlásil amnestii, kvůli níž najednou v ulicích pobíhají tisíce lidí s kriminální minulostí.

Za to si prý prezident nezaslouží čestné místo na zdi. „Prezidentův portrét má dokreslit důstojnou atmosféru místa. Má také být vzorem pro děti, které se ve školách učí základům morálky a dobrým mravům. Ovšem Václav Klaus svým rozhodnutím udělit velkorysou amnestii mezi jiným i tunelářům, korupčníkům a podvodníkům, ztratil morální právo být prezidentem slušných a poctivých lidí,“ vysvětlil starosta Vysokého Pole Josef Zicha.

Vyzýváme i ostatní, aby až do konce prezidentova funkčního období odstranili ze stěn jeho portréty,“ doplnil ho starosta Želechovic nad Dřevnicí Michal Špendlík. K jejich akci se už jen ve Zlínském kraji připojilo více než dvacet starostů. Inspirovali také některé ředitele základních škol.

Za tuto akci je žádný postih nečeká. Vyvěšování obrazů s hlavou státu je u nás jen tradicí, která není nařízená žádnou vyhláškou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.