Žalují Klause kvůli amnestii! On se ale může smát... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Žalují Klause kvůli amnestii! On se ale může smát...

Prezident Václav Klaus 1. ledna na Pražském hradě před novoročním projevem, posledním v jeho prezidentské kariéře.
Prezident Václav Klaus 1. ledna na Pražském hradě před novoročním projevem, posledním v jeho prezidentské kariéře. (CTK)

Půjde prezident Václav Klaus kvůli amnestii do basy? To by byl paradox! Jenže – přestože státní zastupitelství trestní oznámení na amnestii řeší, prezident může zůstat v klidu. Má absolutní imunitu.

Pražské městské státní zastupitelství pouze potvrdilo, že oznámení řeší. Není tak jasné, zda směřuje přímo na Václava Klause. Prezident ale podle ústavy není trestně odpovědný za žádné činy spáchané v době své funkce. Skupina senátorů ale chce u Ústavního soudu napadnout vyhlášení amnestie pokud jde o velké hospodářské kauzy.


Co už způsobili propuštění vězni?

Vězeň vraždil

Muže, kterého našli mrtvého v pátek v chatové oblasti u přehrady Skalka u Chebu, zemřel zřejmě při potyčce s propuštěným vězněm (55). Policisté ho už obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Okradl otce

Tomuhle se říká hyenismus! Z vězení si to muž (33) zamířil za otcem. Ten pak zjistil, že se mu vytratil jak navrácený syn, tak i cenné věci.

Napadl stařenku (90)

Stařenka (90) napadl v Ostrově na Karlovarsku na amnestii propuštěný cizinec (56). Sledoval ji do domu, kde jí ve výtahu vzal peněženku. Přitom jí zlomil klíční kost.

Kradl pro 29 korun

Pracovníci bezpečnostní agentury v supermarketu ve Frýdku-Místku zadrželi při krádeži čerstvě amnestovaného muže. Pokusil ukrást cukrovinky v hodnotě 29 Kč.

Autor:  map

Přečtěte si
tina.vitaskova
11. 1. 2013 • 01:32

henes
8. 1. 2013 • 21:25

Namá cenu se rozčilovat,až zahrábne ani pes po něm neštěkne. Modlu z nějc snad neudělají jako z chrchly....

bobosa
7. 1. 2013 • 15:22

Nebo taky v p.i.č..i

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.