Pavla Truxová (42) zhubla 85,5 kg: Její rozvrh snadného hubnutí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pavla Truxová (42) zhubla 85,5 kg: Její rozvrh snadného hubnutí!

Pavla Truxová je dnes k nepoznání
Pavla Truxová je dnes k nepoznání (koláž Ahaonline.cz)

Jednou z nejdůležitějších věcí při změně životního stylu je stanovit si řád, dodržovat disciplínu a pravidelnost. Kdy jíst, co jíst, kdy cvičit, odpočívat... Zní to spíš strašidelně a moc takový rozvrh nemotivuje. Přesto, nebo možná právě proto se každý musí připravit na boj sama se sebou. Jako odměna, která se posléze promění i na motor a chuť pokračovat, budou kila, která budete ztrácet.

První motivaci ale musí najít člověk sám v sobě. „Stoupla jsem si před zrcadlo nahá, podívala jsem se na sebe, jak vypadám... Přemýšlela jsem jak začít, když jsem ve stavu, kdy mi mé velké tělo nedovoluje téměř nic. K tomu zdravotními problémy a bolestmi říká, že už takto dlouho nevydrží,“ popisuje Pavla Truxová, jak se připravovala své první denní rozvrhy. Co dalšího se vyplatí?

  • Znenadání začít dodržovat nový denní rytmus vyžaduje odhodlání, disciplínu a vůli. Dobře se na to připravte a pořádně se namotivujte. Hrrr akce většinou končí po pár dnech neúspěchem.
  • Jídlo, pohyb, relax. To znamená hodinu po hodině rozplánovat, přesný rozvrh. Úplně stejný jako mají děti ve škole.
  • Musí být ale připraven reálně, aby bylo možno ho dodržovat. „Je to stejné, jako když se například staví barák. Musí se založit pevné základy, aby pevně stál a vydržel. Na stejně pevných základech musíte založit své hubnutí a všechny změny s tím související, abyste je byli schopni dodržovat trvale, celoživotně,“ radí Pavla, které se podařilo za necelé dva roky shodit neuvěřitelných 85,5 kg. Z hmotnosti 197,5 kg »spadla« na 112 kg.


  • Jíst je potřeba pětkrát denně. To znamená počítat s dvou až tříhodinovými intervaly. Jídlo noste všude s sebou v krabičce, nebudete mít problém časy dodržovat.
  • V rozvrhu nezapomínejte počítat s časem, který strávíte přípravou jídel, hygienou, nákupem, cvičením včetně dopravy, jídly, odpočinkem, návštěvou kamarádky, lékařem...
  • Vždy si připravujte rozvrh na týden dopředu.
  • Počítejte s tím, že mnohé své zvyky budete muset pustit k vodě a naopak se učit novým věcem. „Nebyla jsem zvyklá snídat, teď vidím, jak VELKÉ chyby jsem se dopouštěla. Snídaně je START spalovaní. Pokud chcete roztočit metabolismus tím správným směrem, naučte se snídat!“ radí Pavla.


  • Udělejte si seznam všech »ztrát«, toho, s čím se musíte v zájmu svého zdraví rozloučit. A hned do dalšího sloupce si pište klady, co získáte. Klidně přidejte i to, že se nebudete zadýchávat při chůzi do schodů.
  • Časem zjistíte, že s denním rozvrhem se toho stihne víc, než když se chaoticky řeší páté přes deváté.
  • Pro úspěšné dodržování denního řádu myslete i na detaily. „Nakoupila jsem plastové krabičky přesně o velikosti mých porcí jídel, aby mě to nesvádělo dát si do krabičky větší porce. Takže na snídani, oběd a večeři krabičky větší, na svačiny menší,“ radí Pavla.

Pavla radí čtenářům Aha!

„Rozvrh si připravte pečlivě, předem zvažte dosavadní denní návyky. Promyslete si, kterých je potřeba se zbavit, a které naopak nově zařadit. Něco může být bolestivé, něco naopak příjemné. Rozhodně ale bude vše prospěšné. A soustřeďte veškerou energii na to, abyste denní plán dodržovali,“ doporučuje Pavla.

1459572:gallery:true:true



Přečtěte si
wellnes.top
7. 3. 2013 • 11:40

xxxx6666 - "jsou profese,kde si proste sebou krabicky nosit nemuzu" - stejně jako by bylo napsáno ,že jsou profese, kde se prostě nesmí chodit na toaletu.V obou případech naprostá hovadina a pouhá výmluva! "o pak radi tahle jiste moudra dama a jediny hmatatelny uspech p Cajthamlove(byt jich vic jsou toho plne noviny jako u teto pani)." - obezita světem vládne, stejně jako jiné závislosti, nebo třeba rakovina, psát o tom je potřeba a pokud se ukáží ti, kteří v boji vyhrávají, jsou určitě motorem a podporou pro ty, kteří bojují.Ti "zázrační šťastlivci" kteří si o sobě myslí, že jsou dokonalost sama a žádný z problémů o kterých se píše (obezita, alkoholismus, drogy, rakovina...)se jich netýká a NIKDY týkat nebude, nemusí články přeci číst!Internet je široké spektrum informací, kde si každý může najít dle svého zájmu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.