Je čas zbavit se vánočního stromku! Rychle a účinně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Je čas zbavit se vánočního stromku! Rychle a účinně!

V obležení stromků jsou teď hlavně sídliště.
V obležení stromků jsou teď hlavně sídliště. (pro Aha! – Jan Čada)

Stromek nám celé Vánoce voněl v obýváku. Na Tři krále, tedy 6. ledna, se ale jeho čas naplní a musí z domu. Poradíme vám, jak se ho zbavit, aby po něm nezůstala ani jedna pichalavá stopa.

Způsob „Špotáková“ (vyhodit z okna)

Pro: Ušetříte si práci se zametáním schodů a čištěním koberce od jehličí. Celá akce trvá několik málo minut i se zametáním.

Proti: Poryv větru, nebo špatně mířený hod může stromek zanést na sousedovo auto, psa, či dítě. Miřte proto do dvorního traktu, nebo na travnaté plácky.

Způsob „Smeták“ (snést po schodech)

Pro: Likvidací stromku nikoho neohrozíte. Úklid si usnadníte tím, že stromek před transportem stáhnete provázkem a zabalíte do folie.

Proti: Cestu od vás až ke kontejneru budete mít perfektně vyznačenou jehličím. Před uložením do kontejneru musíte strom rozbalit.

Způsob „Dřevorubec“ (rozřezat a snést)

Pro: Stromek na dlažbě nebo lině ostříháte zahraními nůžkami od větviček s jehličím. Ty zabalíte do igelitových tašek a dolů snesete jen holý kmen s největšími větvemi.

Proti: Vyžaduje nejvíc času a práce. Pokud stromek neoholíte pořádně, zametání jehličí se stejně nevyhnete.

Jak dostat jehličí z koberce a záclon

Sprej na vlasy – předtím, než začnete se stromkem manipulovat, můžete si pomoci sprejem na vlasy. Ten po zaschnutí udrží na místě část jehliček, které by jinak spadly.

Vysavač – sundejte z hadice všechny nástavce a pomalu vysávejte koberec či záclonu na nejvyšší možný výkon.

Lepicí páska – širokou lepicí pásku si omotejte kolem ruky lepivou stranou vně a snažte se na ni pohybem všemy směry jehlice nalepit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.