Mrtvé novorozeně na hřbitově: V krabici od margarínu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mrtvé novorozeně na hřbitově: V krabici od margarínu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Mrtvé a od zvěře ohlodané novorozeně nalezl na hřbitově v Topolčanech v tehdejším Československu 30. března 1958 muž, který se tam schoval pod stromem, aby v dešti vyčkal na autobus. Lékař na místě nálezu konstatoval, že jde o donošeného chlapečka.

Už několik dní před nálezem obdržel náčelník policie anonym, který poukazoval na vdanou ženu Marii M. z nedaleké osady, která se měla dopustit protizákonného přerušení těhotenství. Kriminalisté se vydali po stopě údajně těhotné ženy. Zjistili, že žila v bytě u své matky společně se švagrovou. Tvrdila, že těhotná nebyla, jenže domovní prohlídka ji usvědčila. Policisté našli v bytě krvavé prostěradlo s povlečením.

Pod tlakem důkazů se Marie přiznala k nevěře a nemanželskému dítěti. Tvrdila ale, že se narodilo již mrtvé. Bála se komukoliv tuto skutečnost oznámit, a tak uložila chlapečka do dřevěné krabice od margarínu s tím, že ho zakope na nedalekém hřbitově. Toho se ale lekla a nemluvně na hřbitově jen pohodila. Jelikož se nepodařilo prokázat, zda chlapeček po narození žil, byla odsouzena jen k 18 měsícům vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.